Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Nebunie în SUA: Câţi oameni s-au înscris pentru a testa vaccinul anti-COVID şi ce efecte secundare are

72
1 Aug 2020 07:02:37
Autor: Amir Kiarash

Proiectul pentru care compania Moderna a primit o finanţare colosală, din partea Guvernului american, a intrat în faza a III-a, cea în care testele clinice se vor face pe un număr mare de voluntari.

Dacă Rusia s-a lăudat că va avea primul vaccin anti-COVID din lume, în această lună, în schimb, americanii sunt ceva mai rezervaţi, chiar dacă şi proiectul lor cel mai promiţător a avansat spre ultima fază.
 
Potrivit CNN, imunologul Anthony Fauci, unul dintre liderii grupului de combatere a coronavirusului în Statele Unite, a anunţat, vineri, că e ferm convins că Statele Unite vor trece la producţia, pe scară largă, a vaccinului anti-COVID, până la finalul anului.
 
„Cred că se poate. Vom avea un vaccin, până la finalul acestui an şi începutul celui următor. Nu cred că e un vis. Cred că aşa va arăta realitatea“, a declarat Fauci, în faţa congresului.
 
Acesta a dezvăluit că deja peste 30.000 de oameni s-au înscris pentru a testa vaccinul companiei Moderna, la care activează însuşi Fauci. Potrivit CNN, între timp, numărul celor care s-au înregistrat pe site-ul companiei, manifestându-şi interesul pentru a testa vaccinul, a ajuns la 250.000. 
 
Proiectul companiei Moderna e unul din cele 25 la nivel mondial, ajuns la teste clinice, potrivit Organzaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). În cadrul unui program numit „Warp Speed“, Moderna a primit o finanţare totală de 955 de milioane de dolari, din partea Guvernului american, pentru a furniza vaccinul pe piaţă, în timp record. Până acum, cel mai rapid vaccin descoperit de omenire, cel pentru oreion, a apărut după 4 ani de cercetări.
 
Voluntarii vor primi două doze, în 28 de zile
 
Revenind la vaccinul anti-COVID la care lucrează acum Moderna, în faza a III-a a testărilor clinice, voluntarilor li se vor administra două doze, într-un interval de 28 de zile. Prima doză a fost deja administrată unui participant în studiu, în Savannah, Georgia. 
 
După prima fază a testărilor clinice, medicii şi cercetătorii au convenit că vaccinul e, în mare parte, fără efecte secundare grave. El a declanşat o reacţie favorabilă, din partea sistemului imunitar la cei care l-au primit, iar efectele secundare s-au limitat la oboseală, frisoane, dureri de cap, dureri musculare şi durerea apărută în zona injecţiei.
 
La faza a II-a a testărilor clinice, vaccinul le-a fost administrat mai multor persoane, comparativ cu prima fază, iar voluntarii au fost aleşi, în funcţie de anumite caracteristici, precum vârsta şi starea lor de sănătate. Aici, în această fază a doua, testările i-au vizat, în primul rând, pe cei care urmează să şi primească varianta finală a vaccinului, când ea va fi gata, având mai mare nevoie de ea.
 
La a III-a fază, care tocmai a început, vaccinul va fi testat pe mii de oameni, urmând să fie verificate eficacitatea şi efectele sale secundare.
50
de dolari pe şedinţă primeşte fiecare participant la testările vaccinului.
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

72 Comentarii

Honolulu
1.08.2020, 08:08:06

Parerea mea ca sa participe cineva ca voluntar la niste experimente intr-un sistem medical care a ucis 150000 de oameni e foarte grav ! Daca brazilienii vor sa dea in judecata presedintele, americanii trebuie imediat sa ancheteze Sistemul medical pentru ca mai mult ucide decat vindeca

-8 (18 voturi)
Honolulu
1.08.2020, 08:10:28

Cel mai corect e ca americanii sa nu se mai joace cu viata pacientilor si sa cumpere vaccinul rusesc, care totusi e facut de niste profesionisti.

-8 (24 voturi)
Honolulu
1.08.2020, 08:17:46

Cand stai asa si te uiti la americani cum mor nevinovati ti se face si mila de ei : saracii cata propaganda de minciuni poate sa bage CIA in ei incat probabil habar n-au ca sunt cel mai catastrofa din lume ! Sunt convins ca reclamele la TV le zice : Am ajuns la 150000 ! Suntem cei mai tari din lume ! Si cand te gandesti ca si la noi exista troli care iubesc sistemul american ! Cum e posibil ca rahatul sa fie prezentat ca bici ?

-10 (18 voturi)
Honolulu
1.08.2020, 08:26:55

"După prima fază a testărilor clinice, medicii şi cercetătorii au convenit că vaccinul e, în mare parte, fără efecte secundare grave. El a declanşat o reacţie favorabilă, din partea sistemului imunitar la cei care l-au primit, iar efectele secundare s-au limitat la oboseală, frisoane, dureri de cap, dureri musculare şi durerea apărută în zona injecţiei." Mizilic ! Si Dorel cand a dat cu tarnacopu in cablu electric a avut niste frisoane si dureri musculare apoi s-a linistit ! Doamne Apara-ne de prostie !

-7 (17 voturi)
Stefan din Nord
1.08.2020, 08:53:04

Buna gluma cu Dorel .Ti-am dat un like pentru asta

-6 (10 voturi)

Vezi toate comentariile (72)