Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Noi reguli în SUA. Persoanele vaccinate împotriva COVID-19 se pot întâlni între ele şi cu alte persoane, fără mască, dar în anumite condiţii

11
9 Mar 2021 11:27:03
Autor: News.ro
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Persoanele vaccinate împotriva COVID-19 se pot întâlni între ele, în grupuri mici, în interior - fără să poarte mască şi fără să respecte distanţarea socială - au anunţat autorităţile sanitare americane, relatează AFP.

Ele se pot întâlni fără să poarte mască cu persoane nevaccinate dintr-o singură altă gospodărie, dacă acestea nu prezintă factori de risc COVID-19, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, directoarea principalei agenţii de sănătate publică americană, Centrele de prevenţie şi luptă împotriva bolilor (CDC), Rochelle Walensky.

În schimb, persoanele vaccinate care se întâlnesc cu persoane nevaccinate din mai multe gospodării în acelaşi timp este necesar să poarte mască de protecţie şi să respecte distanţarea socială.

Ele trebuie să continue să respecte măsuri de precauţie în spaţii publice, să evite să călătorească şi să evite adunări mari.

O persoană vaccinată este considerată o persoană care se află la două săptămâni după ce a fost vaccinată cu ambele doze de vaccin Pfizer/BioNTech sau Moderna sau care se află la două săptămâni după ce a fost vaccinată cu doza unică a vaccinului Johnson & Johnson, precizează Rochelle Walensky.

Pentru moment, numai aceste trei vaccinuri au fost autorizate în Statele Unite.

„Dacă au fost vaccinaţi bunici, ei îşi pot vizita copiii şi familia, chiar dacă aceştia din urmă nu au fost vaccinaţi”, având în vederea că ei nu mai prezintă factori de risc care să-i facă susceptibili să se îmbolnăvească de forme grave COVID-19, precizează Walensky.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

11 Comentarii

Sorin Farmache
9.03.2021, 11:32:00

Asa dupa cum le dau voie "Gardienii Capitalismului Incluziv"

-11 (13 voturi)
Mache Spagoveanu'
9.03.2021, 11:41:38

Noi am avut regula asta toata pandelia!... ca a 11-spea porunca... ca a 12-spea ne zice sa ne rugam pentru domnu' Trump!

+5 (5 voturi)
Sorin Farmache
9.03.2021, 11:42:50

canadezul sub alta masca

-7 (7 voturi)
Mache Spagoveanu'
9.03.2021, 11:47:50

Trump ii "canadez" fiule?.... ce-i aia?.... lasa ca-mi spui Vineri la Spagovedanie ca noi ortodocxii tot republicani suntem... ca Iisus cu Republica Cerurilor...

+6 (6 voturi)
Sorin Farmache
9.03.2021, 12:15:34

"Gardienii Capitalismului Incluziv" este noua internationala comunista. Gardieni sunt marii miliardari ai lumii sfatuiti de papa Francis care a facut din Vatican un mare ONG. Ce potrivit cuvant "gardieni".

-11 (11 voturi)

Vezi toate comentariile (11)

Modifică Setările