Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Noul acord comercial între SUA, Mexic şi Canada, adoptat de Senatul american

4
17 Jan 2020 16:21:50
Autor: News.ro
Senatul american a adoptat noul acord comercial intre SUA, Mexic si Canada FOTO Arhiva
Senatul american a adoptat noul acord comercial intre SUA, Mexic si Canada FOTO Arhiva

Senatul american a adoptat cu o majoritate zdrobitoare noul acord comercial de liber-schimb între Statele Unite, Mexic şi Canada, relatează Reuters.

Dincolo de disensiunile dintre republicani şi democraţi, senatorii au adoptat joi - cu 89 la 10 voturi - textul care transpune acordul în lege.
 
Documentul urma să fie trimis la promulgare preşedintelui Donald Trump.
 
Adoptarea în Senat, după cea în Camera Reprezentanţilor la 19 decembrie, a fost întârziată în Camera superioară de neînţelegeri între republicani şi democraţi pe tema destituirii lui Donald Trump.
 
Acordul - United States-Mexico-Canada (USMCA) - urmează să înlocuiască Acordul de liber-schimb nord-american (NAFTA/Alena) care a intrat în vigoare în 1994 şi care reprezintă schimburi anuale în valoare de 1.200 de miliarde de dolari, dintre care o treime exporturi agricole americane.
 
Adoptarea USMCA intervine după ce Donald Trump a semnat miercuri cu vicepremierul Liu He un acord comercial ”faza1” în vederea punerii capăt unui război comerical ce durează de 18 luni între primele două puteri economice mondiale.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Smeritu Pahomie
17.01.2020, 16:41:55

Total lipsit de sens.... USA & CANADA nu mai produc nimic...... ....toata industria a fost mutata in CHINA.

+4 (4 voturi)
Index 4.2
17.01.2020, 21:15:32

Ba are sens. Guzganul Rozaliu continua procesul de Globalizare inceput de alt Republican , Reagan in anii 80' , desi la gainile din baza sa conservatoare , le vinde alte gogoshi, cum ca el e impotriva!!! procesulm de creeare a Statelor Unite Nord Americane ( USA, MAXIC si Canada) , e in plin avant! Trebuie sa recunosc ca la vrajeala, abureli, minciuni, nimeni nu-l intrece pe acest Sharlatan Impostor Escroc conservator!

spaima vitelor
18.01.2020, 07:38:12

Acest Acord trebuia ratificat inca de anul trecut in august-septembrie, insa mafia democrata care controleaza Congresul a tinut dosarul in sertar doar ca sa minimizeze realizarea sa de catre Trump. Pt democratii americani, totul este doar un circ pt un singur obiectiv: PUTEREA!

spaima vitelor
18.01.2020, 07:48:54

Observati cum FAKE NEWS pune intarzierea din Senat pe spinarea republicanilor, insa de pe 19 decembrie, cand o fost semnat insfarsit in Congres cu 3-5 luni de intarziere, si pana acum, Parlamentarii au avut 3 saptamani de vacanta, iar dezbaterile din Senatul controlat de republicani au fost de comun acord scurte pt ca sedinta cu pricina sa se termine in doar cateva ore, fiecare senator avand de comun acord doar 3 minute pt a-si exprima parerea cu privire la acest Acord istoric realizat de Trump si reprezentantul american Robert Lighthizer, care este 'vinovat' si de punerea Chinei cu botul pe labe, singura sa mare problema fiind chiar, citez: 'conditiile impuse democratii americani' ...........

Modifică Setările