Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Noul şef de cabinet al preşedintelui Trump introduce modelul corporatist la Casa Albă pentru a scăpa de eticheta „cuib de vipere“

4
23 May 2019 13:33:42
Autor: Ion Gaidau

Actualul şef de cabinet al preşedintelui american Donald Trump încearcă să relaxeze atmosfera de lucru de la Casa Albă, angajând deja o firmă de coaching şi instalându-şi chiar şi o maşină de popcorn în propriul birou, spre deliciul subalternilor săi.

Mick Mulvaney vrea să pună capăt etichetei de „cuib de vipere“ atribuite administraţiei Trump. Încă de la sosirea sa la Casa Albă în postul de şef de cabinet, Mulvaney a luat mai multe măsuri menite destinderii mediului de muncă. Potrivit Politico, el serveşte gustări când Trump este plecat şi îşi ademeneşte subalternii cu o maşină de popcorn, care are parte de mare succes. 
 
În plus, a adus o firmă de coaching la Casa Albă, a cărei misiune este, potrivit contractului, să asigure „o cultură corporatistă genială, în care oamenii adoră să vină la muncă şi au rezultate de clasă mondială“. Charthouse International Learning Corporation a primit până acum 16.000 de euro pentru serviciile oferite Casei Albe. Această firmă a mai colaborat cu Pentagonul şi Departamentul de Securitate Internă.
Mick Mulvaney este cel de-al treilea şef de cabinet de la Casa Albă din era lui Trump, care a început la 21 ianuarie 2017 şi este văzută drept foarte instabilă. Primul şef de cabinet al lui Donald  Trump, Reince Priebus, a demisionat după doar şase luni de mandat pe fondul unei dispute cu directorul de comunicare de la acea vreme Anthony Scaramucci. Acesta din urmă l-a acuzat pe Priebus de scurgeri de informaţii către presă şi la jignit, numindu-l „un schizofrenic“. Şi înlocuitorul lui Priebus, generalul John Kelly, a renunţat la post cu scandal.
 
 El a demisionat în decembrie anul trecut din cauza unor presiuni exercitate chiar de către Donald Trump. Ulterior, s-a plâns că a avut parte de „cel mai prost loc de muncă din cariera sa“. Ori el venise la Casa Albă în scopul stabilizării administraţiei Trump, prezentată drept „haotică“ de către oameni din interior.
 
Într-o carte lansată în februarie anul acesta, fostul consilier Cliff Sims scrie că Donald Trump este înconjurat de o echipă „fără control“ şi dispusă la tot felul de trădări pentru a supravieţui haosului de la Casa Albă.
 
Sims a fost implicat în campania lui Trump pentru Casa Albă şi l-a consiliat, după obţinerea victoriei în faţa democratei Hillary Clinton, în legătură cu mesajele difuzate pe reţelele de socializare, mai ales pe contul prezidenţial de Twitter.
 
Cartea sa, „Echipa de vipere: cele 500 de zile extraordinare ale mele la Casa Albă a lui Trump“, conţine „scene de haos, disfuncţionalitate şi duplicitate pline de grosolănii între preşedinte, membrii familiei sale şi funcţionarii guvernamentali“.
 
Potrivit lui Sims, cel de-al 45-lea preşedinte american nu mai are încredere în echipa sa după numeroasele scurgeri în presă. El dezvăluie că Trump şi fosta sa gardă de corp Keith Schiller au făcut chiar o „listă de duşmani“. De asemenea, fostul consilier de comunicare de la Casa Albă îşi face autocritica, admiţând în mod deschis că a fost mânat de ambiţie.
 
„Este imposibil să negi cât de mult personal al Casei Albe - încă o dată, inclusiv eu - era uneori absolut fără control“, scrie Cliff Sims.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

GAN
23.05.2019, 13:58:58

cu asa clown sef nu ma mira ca acolo e o adunatura de saltimbanci

-1 (1 vot)
Index 4.2
23.05.2019, 14:37:20

Fara sanse de succes atata timp cat angajeaza numai rechini financiari, iar Guzganul Rozaliu acopera rahatul rusesc pentru a-l tine la dospit!

-1 (1 vot)
Necula Mario
23.05.2019, 15:26:36

Ciudat!...majoritatea americanilor spun ca Media este Cuibul de Vipere al americiii...iar Pardidul Democrat : sobolanii...

Index 4.2
23.05.2019, 15:42:28

Te referi la5 Fucs Neus fiind o hazna de .....?

-1 (1 vot)
Modifică Setările