Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Washingtonul este îngrijorat de faptul că Rusia ar putea încerca să recreeze URSS

4
8 Dec 2021 03:27:12
Autor: Gabriel Niţulescu
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Subsecretarul de stat american pentru afaceri externe, Victoria Nuland, a declarat marţi că Washingtonul este îngrijorat că Moscova ar putea încerca să recreeze Uniunea Sovietică.

Putin încearcă să recreeze Uniunea Sovietică, a spus secretarul de stat adjunct de stat pentru afaceri externe.

„Preocuparea este că el (Putin), ca proiect al moştenirii sale, încearcă de fapt să recreeze Uniunea Sovietică. <...> Prin urmare, cred că unitate aici, <...> în Statele Unite, unitate în Ucraina, unitatea cu aliaţii şi partenerii noştri din NATO, precum şi consecinţele semnificative [ale agresiunii împotriva Ucrainei] despre care vorbim, sunt atât de importante şi arată că suntem absolut pregătiţi”, a spus Nuland la o audiere în cadrul Comisia de Relaţii Externe a Senatului SUA.

Nu este prima dată când la Washington se aud astfel de declaraţii despre dorinţa Moscovei de a recrea URSS. Viceministrul rus de externe Andrei Rudenko, într-un interviu acordat TASS în luna februarie a acestui an, a subliniat că Rusia este pentru o cooperare egală cu statele CSI şi nu intenţionează să recreeze Uniunea Sovietică, aşa cum Occidentul încearcă să o prezinte. El a atras atenţia asupra „dorinţei Occidentului de a transforma spaţiul post-sovietic într-o zonă de conflicte şi tensiuni constante”. „Noi vedem sarcina noastră în contracararea unei astfel de politici”, a spus diplomatul.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Mihai Ghici
8.12.2021, 07:44:24

Americanii doresc dominatie absoluta globala, de-aia urla. Tocmai din acest motiv sprijin crearea unui concurent lor care ar scutii planeta de abuzurile unui dominator absolut. Mai ales a unuia care a dovedit deja apucaturi criminale.

-3 (5 voturi)
Anti DD
8.12.2021, 09:39:31

nu mai spune ? cate ruble ai primit ? LOL nu USA invadeaza alte teritorii Putin face asta ia vezi --------------

+1 (3 voturi)
eu doar constat
8.12.2021, 09:46:56

URSS inca exista, doar ca se ascunde sub alte denumiri. Tot ce este controlat de Putin este de fapt URSS. Dar, de ce sunt ingrijorate SUA? Oare SUA nu sunt tot o reflectie in oglinda a URSS? Mai degraba s-ar ingrijora de ce urmeaza sa devina UE, caci, dupa cum a mers pana acum, tindea sa devina chiar mai rau decat visul lui Churchill din anii '40 privind Statele Unite ale Europei.

0 (4 voturi)
corect roman
8.12.2021, 10:34:43

Si care este problema,daca vor o sa o faca.Rusia nu cere aprobare de la nimeni,este prea puternica.Ne place sau nu asta este.

0 (4 voturi)
Modifică Setările