Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Numărul americanilor care renunţă la locurile de muncă a atins un nivel record; ofertele de angajare sunt peste nivelul anterior pandemiei

12
14 Nov 2021 00:50:38
Autor: Anne-Marie Sandu
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Numărul americanilor care îşi părăsesc voluntar locurile de muncă a crescut la un nivel record în septembrie, în timp ce oferta de locuri de muncă se menţine peste nivelurile de dinaintea pandemiei, Acesta este un semn că firmele ar putea fi nevoite să continue să crească salariile pentru a atrage lucrători, transmite Reuters.

Raportul lunar al Departamentului Muncii privind ocuparea locurilor de muncă, publicat vineri, reflectă o economie neuniformă, cu o cerere puternică şi deficite de forţă de muncă şi de bunuri, care au dus la cel mai ridicat nivel al inflaţiei din ultimii 31 de ani.

Inflaţia salarială arată puţine semne de scădere, chiar dacă numărul zilnic al cazurilor de infecţii cu noul coronavirus este în scădere.

Angajatorii din aproape toate industriile concurează pentru a atrage muncitori, pe piaţa muncii fiind cu trei milioane de oameni mai puţini în comparaţie cu nivelurile de dinaintea pandemiei.

Lupta pentru muncitori a impulsionat creşterea salariilor la un ritm anual de 4,9% în octombrie, deşi aceasta a fost depăşită de inflaţie, ceea ce a dus la o scădere a câştigurilor reale.

Un sondaj separat al Universităţii din Michigan arată consternarea în rândul consumatorilor, care au senzaţia că economia a scăzut la cel mai redus nivel din ultimii zece ani, puţini dintre ei considerând că autorităţile iau măsuri suficiente pentru a combate inflaţia.

Renunţările la locurile de muncă au crescut cu aproximativ 164.000 în septembrie, ridicând totalul la un nivel record de 4,4 milioane.

Rata de renunţare este văzută ca o bună măsură a încrederii pe piaţa muncii, deoarece lucrătorii pleacă atunci când sunt mai siguri în capacitatea lor de a-şi găsi un nou loc de muncă.

Un număr de 56.000 de oameni au renunţat la locuri de muncă în industria artelor, divertismentului şi recreării, în timp ce 47.000 au plecat din celelalte servicii. În sectorul educaţiei de stat şi locale au plecat 30.000 de angajaţi.  

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

12 Comentarii

misu sector 3
14.11.2021, 01:26:47

Am vazut eu un anunt de angajare la o facultate ca instalator-cladire unde specifica la cerinte,ff important sa fie :Veteran... zic si eu ca americani WTF???...........Eu inteleg ca sunt multi homeless veterani dar chiar asa sa aibe proritate la angajare veterani"ca si cerinta"

-20 (24 voturi)
Nastase T Ovidiu
14.11.2021, 09:49:37

Este posibil ca americanii sa fi ales viata in loc de un job imputit . Or fi plecat dupa introducerea hartiei verzi.

-21 (31 voturi)
Pitrea Piron
14.11.2021, 10:16:33

Nastase T Ovidiu se pare ca ai atins unde doare, de aia ai luat atatea minusuri. Pai decand cu 'fake news' lumea incepe sa realizeze ca multe sunt falsuri, de la stiulul de viata, la munca, prieteni, mancare, educatie, sanatate etc. Incercati sa cumparati acolo niste rosii si muscati una. Rosiile olandeze apoase o sa vi se para o minune plina de gust!

+2 (6 voturi)
misu sector 3
14.11.2021, 01:31:32

este un vloger pe youtube:Romani in NY ,acu au alt nume pe youtube:Români în America,va spune el cate sute de CV a atasat in NY in mai multe domeni si la sunat ala din chiloti gogu.

-15 (19 voturi)
Adi Bunea
14.11.2021, 03:40:27

Da, se pare ca reformele "democratilor" in frunte cu batranelul ala penibil dau rezultate pe masura.

-13 (25 voturi)

Vezi toate comentariile (12)

Modifică Setările