Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

NYT:Vaccinul Pfizer ar trebui să obţină aprobarea completă în SUA la începutul lui septembrie

0
4 Aug 2021 07:43:14
Autor: News.ro
Foto Arhiva
Foto Arhiva

Agenţia Americană a Medicamentului (FDA) ar trebui să aprobe pe deplin, din septembrie, vaccinul de la Pfizer şi BioNtech contra Covid-19, afirmă The New York Times.

Potrivit cotidianului care citează surse apropiate dosarului, "data oficială" la care vaccinul anti-Covid ar trebui să obţină undă verde completă de la FDA "este în jurul datei de 6 septembrie, Labor Day, sau mai devreme". 
 
Pfizer îşi livrează vaccinurile sub o autorizaţie temporară de urgenţă care i-a fost acordată la 11 decembrie 2020. 
 
Săptămâna trecută, FDA a indicat într-un comunicat că procedura de autorizare a vaccinului anti-Covid era "printre cele mai importante priorităţi ale agenţiei" şi că se aştepta să ia decizia cu mult înainte de expirarea termenului.
 
Aprobarea completă a serului ar putea să crească încrederea şi să-i determine pe americani să se vaccineze în momentul în care virusul Delta foarte contagios creşte numărul de cazuri în ţară. 
 
În jur de 192 de milioane de americani au primit cel puţin o doză de vaccin, adică 50% din populaţie sau 70% din adulţi.
 
În acelaşi timp, pe 27 iulie, potrivit cifrelor Centrului de prevenire şi combatere a bolilor (CDC), cazurile de Covid-19 au ajuns la 66.000 pe zi, de şase ori mai mult ca în iunie.                
 
Moderna, al doilea vaccin foarte frecvent, autorizat tot sub regim de urgenţă, a depus, dar mai târziu, o cerere de aprobare completă.           
 
Johnson and Johnson şi vaccinul său cu o doză nu a depus încă cerere, potrivit NYT. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările