O companie producătoare de maşini de vot l-a dat în judecată pe Rudy Giuliani: Solicită despăgubiri de 1,3 miliarde de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania producătoare a maşinilor de vot Dominion vrea despăgubiri în valoare de 1,3 miliarde de dolari din partea lui Rudy Giuliani, avocatul personal al lui Donald Trump.

Dominion Voting Systems a depus luni o plângere împotriva lui Giuliani în care îl acuză de „defăimare” prin propagarea unor teorii conspirative cu privire la trucarea alegerilor prezidenţiale din 3 noiembrie 2020, scrie New York Times.

Potrivit plângerii, depusă într-o instanţă federală, Dominion Voting Systems îl mai acuză pe Giuliani că a dus o „campanie de dezinformare” împotriva sa şi a lansat „în mod intenţionat informaţii false”. Plângerea se referă la 50 de declaraţii făcute de avocatul personal al fostului preşedinte american pe Twitter, în înregistrări audio şi în presa conservatoare.

În plângerea sa, Dominion afirmă că a cheltuit 650.000 de dolari pentru a le asigura securitatea angajaţilor săi, confruntaţi cu hărţuiri şi ameninţări cu moartea după alegeri.

Compania cere despăgubiri în valoare de 1,3 miliarde de dolari.

Loial lui Trump, Giuliani este nevoit acum să înceapă să se pregătească să suporte consecinţele eforturilor sale de a răsturna alegerile prezidenţiale din SUA, notează New York Times. De exemplu, el urmează în curând să rămână fără licenţa de avocat.

Potrivit New York Times, Dominion Voting Systems a mai cerut despăgubiri pentru defăimare, în valoare de 1,4 miliarde de dolari, din partea lui Sidney Powell, o altă avocată a lui Donald Trump.

În paralel, un director din cadrul Dominion, Eric Coomer, a intentat un proces împotriva echipei de campanie a lui Trump, afirmând că a fost nevoit să se ascundă din cauza ameninţărilor cu moartea primite de la susţinători ai fostului preşedinte american.

Împreună cu alţi aliaţi ai lui Trump, Giuliani şi Powell au susţinut că Dominion a fost „implicată în trucarea alegerilor”.

În replică, Rudy Giuliani a transmis prin intermediul unui comunicat că acţiunea Dominion este menită să-i intimideze pe alţii să-şi exercite dreptul la liberă exprimare. Avocatul spune că va investiga „complet istoria, finanţele şi practicile” companiei, pe care ar putea să o dea la rândul său în judecată pentru că i-a încălcat drepturile.

Maşinile de vot Dominion au fost folosite în mai mult de 25 de state americane la alegerile din 3 noiembrie 2020.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite