Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

O fată de numai 14 ani, noua stea din mediul virtual a extremei drepte americane

7
20 May 2019 16:52:41
Autor: Ion Gaidau
Soph, într-un filmuleţ ce se vrea drept o satiră a lumii musulmane FOTO BuzzFeed News
Soph, într-un filmuleţ ce se vrea drept o satiră a lumii musulmane FOTO BuzzFeed News

La numai 14 ani, Soph este noua stea din mediul virtual a extremei drepte americane. Canalul ei de YouTube, plin de conţinut rasist şi islamofob, este urmărit de peste 800.000 de persoane.

Într-un filmuleţ vizionat de peste 250.000 de ori, Soph apare într-o haină specifică femeilor musulmane şi criticându-le în termeni duri modelul lor social. Ea spune că are un soţ de 40 de ani care o violează şi se bucură că merge la San Francisco pentru a lapida homosexuali.

Printre alte monologuri populare ale lui Soph, se remarcă şi un filmuleţ în care adolescenta americană descrie femeile drept nişte manipulatoare care îşi transformă bărbaţii în sclavi.

De asemenea, poate fi văzută declarându-şi sprijinul pentru Treasure Richards, o tânără afro-americană care a stârnit curiozitatea presei americane anul trecut pentru faptul că îşi manifesta ura faţă de cei de culoare şi se declara fană a Ku Klux Klan. În opinia lui Soph, persoanele antirasiste nu au argumente adevărate împotriva rasismului.

Filmuleţele lui Soph, care şi-a început activitatea online acum cinci ani, sunt ironice şi pline de umor, dar conţinutul lor este destul de deranjant având în vedere vârsta ei, notează slate.fr. În Buzzfeed, jurnalistul Joseph Barnstein se întreabă care este responsabilitatea YouTube în legătură cu ideile promovate de această minoră.

Pe platforma de finanţare Patreon, Soph câştigă aproximativ 1.500 de dolari pe lună şi spune că vrea să formeze o „generaţie de disidenţi“.

Discursul lui Soph este reprezentativ pentru o nouă tendinţă în mediul virtual a extremei drepte, care îmbină provocările cu violenţa, aşa cum s-a întâmplat în cazul ucigaşului de la Christchurch, Noua Zeelandă.

După ce YouTube a decis să elimine comentariile utilizatorilor minori de la postările lui Soph, adolescenta l-a ameninţat cu moartea pe CEO-ul YouTube. Ea i-a transmis că are un „pistol Luger“ şi că îşi comandă o cursă Uber pentru a merge să-l ucidă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Katanga
20.05.2019, 17:02:45

Bine, acuma ne spui ce ai vrut sa zici. Ca eu n-am inteles nimic.

+5 (5 voturi)
Galeriu Crestinu
20.05.2019, 17:12:50

....aici se vad rezultatele educatiei generatiei tinere de azi crescute inca de la 2-3 ani cu tableta-n mana cu jocuri exclusiv bazate pe violenta si razboi, stricaciune si destrabalare infantila LGBTQ si tot ce-i mai rau inventat de satanele mondiale si picurate ca otrava-n copii din frageda pruncie pentru distrugerea omenirii.....

-5 (7 voturi)
stefan andrei
20.05.2019, 21:15:19

trebuie sa faca ce a cerut tovarasul ziarist iosif barnstein, sa fie data la gazeta de perete, demascata si infierata, apoi arestata si dusa la reeducare. Nu ne jucam, linia partidului trebuie respectata, numai asa vom atinge viitorul de aur al omenirii.

+4 (4 voturi)
Baciu Cristi
20.05.2019, 21:47:49

Cum iti dai seama ca autorul este un postac platit cu salariul minim: 1) "Orice nu inteleg e extrema dreapta" 2) CEO-ul Youtube este femeie de cativa ani buni, nu barbat asa cum sustine google translate in acest articol. 3) E o rima intre Uber si Luger, precum si o aluzie fina la germani facuta sa declanseze isteria in media de extrema stanga. Adevarul a luat 10 puncte la globohomo, 0 puncte la jurnalism.

+6 (6 voturi)
Necula Mario
20.05.2019, 23:47:15

In Media de Indobitocire si Asmutire in Masa , nu exista canotatii precum : " Marxisti Rasisti" , Extrema Stanga" ," Radical de Stanga" , etc.etc... Cand activistii de Partid camuflati ca reporter si ziaristi , nu pot alipi expresii precum : xenofob, rasist , homofob , intolerant , extreme, radical , etc.etc...celor de o lata ideologie decat a lor, ii numesc pur si simplu : "conservatori" sau " fundamentalisti" , asta ptr. a asocia cainii trubati din islam , cu Crestinii devotati , din America , si cei cativa ramasi prin Europa , post Crestina si post Capitalista...

+3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (7)