Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

O femeie din SUA, acuzată de furt dintr-un supermarket, a primit despăgubiri de peste 2 milioane de dolari

5
30 Nov 2021 19:06:49
Autor: Cristina Morozan
Avocaţii apărării Walmart au susţinut că practica este legală în conformitate cu legea din Alabama Foto: shutterstock
Avocaţii apărării Walmart au susţinut că practica este legală în conformitate cu legea din Alabama Foto: shutterstock

O instanţă din comitatul Mobile din statul Alabama, SUA a decis, luni, că o femeie ce fusese acuzată de furt dintr-un supermarket trebuie să primeacă daune în valoare de 2,1 milioane de dolari. Femeia a dat în judecată compania Walmart pentru un incident din 2016, când a fost arestată pentru furt din magazine şi ulterior intimidată de o firmă de avocatură.

În noiembrie 2016, Lesleigh Nurse a fost oprită când ar fi încercat să iasă dintr-un supermarket Walmart cu alimente pentru care a spus că a plătit deja, potrivit AL.com

Femeia a spus că a folosit sistemul de auto-checkout (sistem automat de scanare a produselor), dar dispozitivul s-a blocat şi a avut nevoie de un angajat care să o ajute. 

Cu toate acestea, Nurse susţine că angajaţii magazinului nu au acceptat explicaţia ei, deşi soţul şi copiii ei fuseseră martori la scenă. 
 
Ea a fost ulterior arestată pentru furt, dar cazul a fost respins un an mai târziu.
 
În decembrie 2016, Nurse a început să primească scrisori de la o firmă de avocatură din Florida în care era ameninţată că vor iniţia un proces civil împotriva ei dacă nu le plăteşte 200 de dolari, sumă mult mai mare decât contravaloarea alimentelor pe care era acuzată că le-a furat. 
 
Potrivit sursei citate, Walmart ar fi cerut firmei de avocatură să-i trimită scrisorile. 

„Inculpaţii au creat o metodă de a acuza în mod fals mai cetăţenii nevinovaţi din Alabama de furt din magazine şi, ulterior, au încercat să colecteze bani de la ei”, potrivit documentelor din instanţă,

Potrivit sursei citate, Walmart ar fi câştigat sute de milioane de dolari prin această practică, într-o perioadă de doi ani. 
 
Avocaţii apărării Walmart au susţinut că practica este legală în conformitate cu legea din Alabama. 
 
Un purtător de cuvânt al Walmart a spus că compania va depune contestaţie, deoarece „nu crede că verdictul este susţinut de dovezi şi daunele acordate depăşesc ceea ce este permis de lege”. 
 
„Vrem ca clienţii noştri să aibă o experienţă de cumpărături sigură şi plăcută în magazinele noastre. Luăm măsuri pentru a ajuta la prevenirea, identificarea şi gestionarea adecvată a cazurilor de furt, ceea ce reprezintă o problemă pentru toţi comercianţii cu amănuntul, care costă zeci de miliarde de dolari anual pe economia Statelor Unite. Continuăm să credem că asociaţii noştri au acţionat corespunzător”, a spus purtătorul de cuvânt al companiei.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

OmTacut2 มวยโบราณ
30.11.2021, 19:39:14

"„Inculpaţii au creat o metodă de a acuza în mod fals mai cetăţenii nevinovaţi din Alabama de furt din magazine şi, ulterior, au încercat să colecteze bani de la ei”, potrivit documentelor din instanţă, Potrivit sursei citate, Walmart ar fi câştigat sute de milioane de dolari prin această practică, într-o perioadă de doi ani." Cand am citit in aceasta stire ca a fost implicat Wallmart si cum aceasta companie ia banii de la oameni nevonovati, nu mira absolut deloc.

+9 (9 voturi)
Biet
30.11.2021, 19:56:13

Sunt niste americani !

-8 (10 voturi)
Constantine Constantine
30.11.2021, 21:09:53

Supermarketurile Walmart nu sint doar magazine alimentare,altfel nu ar avea rentabilitate.Gasesti o multitudine de produse de la toata gama de alimente, inclusiv legume si fructe, la srme de foc si munitie, articole de pescuit, confectii, farmacie,articole de uz casnic, electrice si electronice etc etc.Au camere de supraveghere peste tot si in mod normal odata trecut de casa de marcat nu ar trebui sa mai fii oprit pentru control.Daca nu pastrezi bonul de casa risti ca la iesire sa fii oprit si intrebat de bon.Daca ai platit cu cardul esti asigurat in caz de proces, insa daca platesti cash si nu ai bonul si nici nu stii valoarea exacta patesti ca femeia din aricol.Stiti cum e, nu iese fum fara foc.

-8 (10 voturi)
OmTacut2 มวยโบราณ
30.11.2021, 23:21:28

@Constantine Constantine Cunosc foarte bine WallMart, este una din companiile care se opune, in mod feroce, la sindicalizarea personalului, si prefera sa inchida magazinele decat sa permita sindicalizarea oamenilor. La fel, cunosc foarte bine din diferite cazuri relate de oameni care au lucrat la Wallmart cum erau tratati si de ce conditii "sanitare" aveau parte.

+11 (11 voturi)
Biet
1.12.2021, 03:43:20

romanii sunt fraieriti cu ajutorul acestor cartite care nu le spun ce dictatura este in SUA decat la sfarsit

-2 (2 voturi)
Modifică Setările