Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Orăşelul Greenville din nordul Californiei, devastat de incendiul Dixie Fire VIDEO

1
5 Aug 2021 18:50:29
Autor: Viorica Marin

Un incendiu uriaş a devastat o localitate din nordul Californiei, la câteva ore după ce autorităţile le-au cerut locuitorilor să evacueze, odată cu apropierea focului, relatează AFP.

Un orăşel cu 800 de locuitori, Greenville, situat în nordul  Californiei, a fost cuprins de flăcările Dixie Fire - un incendiu care devastează statul California, situat în vestul Statelolor Unite, de trei săptămâni, alimentat de o căldură sufocantă, o secetă alarmantă şi rafale de vânt continue.

 ”Aş spune că majoritatea centrului Greenville este complet distrusă”, a anunţat într-un mesaj pe Twitter fotograful specializat în incendii Stuart Palley, care a publicat fotografii ale dezastrului.

”Inima îmi este frântă pentru acest oraş magnific”, adaugă el.

”Pompierii luptă pentru oraşul Greenville”, a declarat miercuri seara, cotidianului San Fransisco Chronicle, o purtătoare de cuvânt a Serviciilor Forestiere americane, Pandora Valle, fără să ofere alte detalii.

Imagini realizate de către un fotograf AFP surprind lampadare metalice îndoite de căldura incendiului şi câteva structuri care au mai rămas în picioare.

Incendiul a atins Greenville miercuri, către ora locală 18.00 (23.00, ora României), potrivit lui Jake Cagle, şeful secţiei din echipa de gestionarea catastrofei.

 El a anunţat, într-o înregistrare video, publicată miercuri seara, că pompierii au fost întârziaţi de către persoane care nu au dat curs ordinelor de evacuare şi care i-au obligat să aloce timp şiresurse pentru a le veni în ajutor.

Aproximativ 2.000 de locuitori ai Californiei au fost îndemnaţi miercuri să-şi evacueze ”imediat” domiciliile, odată cu apropierea Dixie Fire, cel mai mate incendiu din California de anul acesta.

”Dacă aţi rămas, este necesar să evacuaţi către EST, IMEDIAT!”, a îndemnat într-un mesaj pe Twitter Departamentul Şerifului Plumas Country, adresându-se locuitorilor din Greenville şi Chester.

”Dacă vă aflaţi în continuare în acest sector al Greenville, sunteţi în pericol iminent şi TREBUIE să precaţi acum”, a adăugat el într-un al doilea mesaj de alrtă, precizând că ”dacă rămâneţi, salvatorii ar putea să nu reuşească să văvinăîn ajutor”.

Dixie Fire devastează  păduri din nordul Californiei de la jumătatea lui iulie, din cauza crizei modificărilor climatice, care provoacă vârfuri de căldură şi secetă în întreaga lume, dar mai ales în America de Nord.


 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Noah_Scînteia@Vancouver.ca
6.08.2021, 03:51:52

Acum vine Adin Cotor sa ne spuna ca a fost pedeapsa divina fiindca nu sunt orthodoxi ca grecii...

+24 (24 voturi)
Modifică Setările