Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Pentagonul anunţă că desfăşurarea de forţe a Rusiei la graniţa cu Ucraina a crescut în ultimele 24 de ore

21
28 Jan 2022 00:18:38
Autor: Sergiu Nicolae
FOTO Wikipedia
FOTO Wikipedia

Purtătorul de cuvânt al  Pentagonului, John Kirby, a anunţat că în ultimele 24 de ore a avut loc o creştere mare a forţelor militare ruseşti în apropierea graniţei cu Ucraina.

John Kirby a declarat că desfăşurarea de forţe a Rusiei în apropierea graniţei cu Ucraina nu este una "dramatică" dar nici "sclerotică", relatează news.ro. 

“Vedem în continuare, inclusiv în ultimele 24 de ore, o acumulare mai mare a unor forţe de luptă credibile desfăşurate de ruşi în partea de vest a ţării şi în Belarus”, a declarat John Kirby.
 
Joi a avut loc şi o discuţie amplă pe acest subiect între preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski şi omlogul său american, Joe Biden. Cei doi au vorbit despre ce acţiuni comune se pot face pentru a reduce tensiunile cu Rusia, relatează agerpres.
 
"S-a discutat despre eforturile diplomatice recente de detensionare şi s-a convenit asupra acţiunilor comune pentru viitor. Am mulţumit preşedintelui Joe Biden pentru asistenţa militară continuă. Posibilităţi de sprijin financiar pentru Ucraina au fost de asemenea discutate", a postat preşedintele Ucrainei pe contul său de Twitter.
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

21 Comentarii

moftronix71
28.01.2022, 01:03:12

Pentagonul știe că Rusia nu are de gând să atace Ucraina și asta il infurie. Rusia așteaptă ca să fie atacată de Ucrainii......si va fi atacată cu siguranță după ce va renunța la Nord Stream și la toate conductele dinspre Vest.... Prin care conducte azi Rusia plătește un TRIBUT....iși cumpără pacea. Totul ar depinde de Germania și Europa de Vest, tări care nici ele nu sunt libere de Americani să facă ce cred și ce le convine. Tările mari din Europa de Vest nu pot spune că au avut vreo teamă de Rusia inainte să intervină Americanii in Europa.

-2 (8 voturi)
moftronix71
28.01.2022, 01:08:41

Pentagonul și a plimbă Armata prin toată lumea in ultimii 70 de ani....chiar se zicea intr-o vreme că nu era zi fără razboi in care Armata americană să nu fie prezentă. Manevre militare fac și ei.. Păi ce, rușii trebuie să stea in cazărmi de 70 de ani cu câteva excepții care confirmă regula ?...

-2 (8 voturi)
nick53
28.01.2022, 02:44:11

comentariu fabulos! brava ție. Evident cazărmile în care au stat rusii în ultimii 70 de ani, erau, nu din vina lor, în Cehoslovacia, Germania, Georgia, Afganistan, samd.

+1 (7 voturi)
Valentin-Ionut Constantinescu
28.01.2022, 05:37:23

@ nick53 ala din belarus a declarat deja ca trupele rusesti vor participa la exercitii pana in 20 februarie putin a mai facut asta de multe ori pana acum.a folosit gazele ca arma energetica germania si austria au tradat primele cu nordstream2,austria nici nu e in nato de fapt problema rusilor e ca o parte din tranzitul de gaze naturale catre europa trece prin ucraina...asta e....nu au facut rusii geografia europei...are niste sute milioane ani acum...daca ar fi fost o iarna grea...cum nemtii tradasera...e posibil ca rusii sa fi atacat ucraina ca sa subjuge energetic europa. GHINION.e o iarna usoara si a cam trecut. GHNION din nou...pentru rusi....NU SE VA RACI VREMEA IN FEBRUARIE.au baut votca degeaba. Toate Bune!!!

0 (6 voturi)
Gelu Vlad
28.01.2022, 07:24:39

Pe cand retragerea trupelor americane din Siria, Irak, Kosovo ?

-2 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (21)

Modifică Setările