Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Pentagonul foloseşte tehnici de inteligenţă artificială furnizate de Google

2
7 Mar 2018 10:20:09
Autor: News.ro
Pentagonul
Pentagonul

Tehnologiile Google din domeniul inteligenţei artificiale au fost contractate de către Departamentul de Apărare al Statelor Unite. Pentagonul va folosi AI-ul Google pentru a analiza imaginile transmise de drone. Inteligenţa artificială a gigantului american va marca anumite imagini, care vor fi ulterior studiate de o echipă de analişti.

Google, care a avut până acum grijă ca tehnologia sa să nu fie folosită în scopuri militare, a ţinut să menţioneze că proiectul în care este implicat vizează doar aspecte ce ţin de apărare.
 
Reprezentanţii Google dau asigurări că implicarea în astfel de programe este discutată în cadrul companiei înainte de a se lua o decizie privind implicarea sau refuzarea unei oferte venite din partea armatei.
 
De altfel, după ce a achiziţionat compania britanică DeepMind în 2014, gigantul american a instituit un set de reguli etice tocmai pentru a se asigura că tehnologia sa nu este folosită abuziv.
 
Cu toate astea, conform unor surse anonime din cadrul Google, mai mulţi angajaţi ai companiei şi-au exprimat revolta când au aflat că tehnologia la care lucrează va fi folosită în scopuri militare.
 
Prin contractul cu Departamentul de apărare, Google furnizează Pentagonului librăriile API ale programului TensorFlow, cel care include mai multe instrumente de învăţare mecanică şi viziune computerizată.
 
Contractul implică divizia de cloud a celor de la Google, companie care se luptă cu Microsoft şi Amazon pentru a câştiga cât mai multe licitaţii ale guvernului american pentru servicii de stocare online.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Goicea Niculae
7.03.2018, 12:41:04

Dacă și inteligenta artificiala folosită de Pentagon ,este la fel de stralucita ca cea a generalilor care au produs haosul criminal in Midle East sau nu sunt in stare sa facă fata la talibani ,atunci nimic nu se va schimba.

Kongo-Müller
7.03.2018, 13:01:46

Folosirea inteligentei artificiale este destul de riscanta, risti sa-ti scape de sub control si sa te trezesi cu un Megavirus.

Modifică Setările