Google, care a avut până acum grijă ca tehnologia sa să nu fie folosită în scopuri militare, a ţinut să menţioneze că proiectul în care este implicat vizează doar aspecte ce ţin de apărare.
Reprezentanţii Google dau asigurări că implicarea în astfel de programe este discutată în cadrul companiei înainte de a se lua o decizie privind implicarea sau refuzarea unei oferte venite din partea armatei.
De altfel, după ce a achiziţionat compania britanică DeepMind în 2014, gigantul american a instituit un set de reguli etice tocmai pentru a se asigura că tehnologia sa nu este folosită abuziv.
Cu toate astea, conform unor surse anonime din cadrul Google, mai mulţi angajaţi ai companiei şi-au exprimat revolta când au aflat că tehnologia la care lucrează va fi folosită în scopuri militare.
Prin contractul cu Departamentul de apărare, Google furnizează Pentagonului librăriile API ale programului TensorFlow, cel care include mai multe instrumente de învăţare mecanică şi viziune computerizată.
Contractul implică divizia de cloud a celor de la Google, companie care se luptă cu Microsoft şi Amazon pentru a câştiga cât mai multe licitaţii ale guvernului american pentru servicii de stocare online.
Adauga Comentariu
Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos
Varianta 1
Autentificare cu contul adevarul.ro
Varianta 2
Autentificare cu contul de Facebook
2 Comentarii
Sortare: Cronologic · Dupa popularitate
Dacă și inteligenta artificiala folosită de Pentagon ,este la fel de stralucita ca cea a generalilor care au produs haosul criminal in Midle East sau nu sunt in stare sa facă fata la talibani ,atunci nimic nu se va schimba.
Folosirea inteligentei artificiale este destul de riscanta, risti sa-ti scape de sub control si sa te trezesi cu un Megavirus.