Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Pentagonul a publicat raportul privind grupările extremiste din armata americană

21
3 Mar 2021 20:36:26
Autor: Cristina Ene
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Grupările extremiste interne constituie o ameninţare serioasă la adresa armatei SUA prin încercările lor de a recruta membrii activi sau înrolându-se ei înşişi pentru a dobândi experienţă militară, se arată într-un raport al Pentagonului, publicat marţi

Totuşi raportul pregătit anul trecut la solicitarea Congresului nu cuprinde o evaluare a dimensiunii problemei extremismului în rândurile armatei şi nici nu furnizează cifre. În schimb acesta menţionează exemple ale tacticilor de recrutare pe reţelele sociale şi identifică grupări extremiste neo-naziste înfiinţate de militari.
 
„Militarii sunt înalt valorizaţi de aceste grupuri, întrucât conferă legitimitate cauzelor lor şi le întăresc capacitatea de a comite atacuri.
 
În afara potenţialului lor de violenţă, grupările de supremaţie a albilor şi naţionalismul alb constituie o ameninţare la adresa ordinii şi disciplinei în cadrul armatei”, se arată în raport.
 
Exemplele menţionate în raport sunt ale legăturilor unor membri ai infanteriei SUA cu Atomwaffen Division, o grupare neo-nazistă - unul dintre ei a fost eliberat din funcţie în 2018. Un fost soldat al Gărzii Naţionale din Florida este fondatorul acestei grupări.
 
Un alt infanterist a înfiinţat o grupare a supremaţiei albilor denumită Mişcarea identitară Americană. Aceasta s-a promovat prin aşa-numitul „Proiect Asediu”, iar în martie 2019 avea circa 500 de membri. Un fost lider al grupului a fost un veteran de armată. Alţi militari au fost identificaţi ca având legături cu MIA dintre care unii au fost retrogradaţi iar alţii demişi.
 
În raport este descrisă şi o tactică de recrutare pe reţelele sociale (Axios scrie că manuale militare sunt distribuite pe Telegram) aşa cum reiese dintr-o postare dezvăluită de un alt militar -mesajul susţine că „vedem mulţi de genul nostru” în forţele armate şi că ei se pot recunoaşte uniii pe alţii dacă vor purta un „tricou cu un logo fascist oarecare”.
 
În lumina ataculului de la Capitoliu, de la 6 ianuarie, şeful Pentagonului, Lloyd Austin, a dispus pe 5 februarie ca comandanţii şi supervizorii din toate structurile armate să oprească toate activităţile militare pentru o zi, până în aprilie, pentru a discuta problema vederilor extremiste în rândul forţelor armate americane.

„Nu vom tolera acţiuni care contravin principiilor fundamentale ale jurământului pe care îl împărtăşim, inclusiv acţiuni asociate ideologiilor extremiste sau disidente. Membrii serviciilor militare, angajaţii civili ai Departamentului Apărării şi toţi cei care susţin misiunea noastră, merită un mediu liber de discriminare, ură şi hărţuire ", a scris el, potrivit Axios.

„.”
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

21 Comentarii

Index 4.2.2
3.03.2021, 20:49:47

America a inceput sa-si faca curatenie in ograda, iar Teroristii Locali Americani vor fi identificati si vanati !Protectorul Gruparilor Extremiste, Donald Tramp, nu mai poate sa-i protejeze, el insusi fiind investigat de procurori!

+5 (17 voturi)
Grumpy Lemmy
3.03.2021, 21:39:02

Pentru un extremist restul lumii e anormală. Nu există nicio dovadă că Donald Trump a susținut vreodată ideologii extremiste. În SUA operează organizații și ideologii cu adevărat extremiste și teroriste de stânga, cele mai criminale fiind blm și antifa, mișcări asociate regimului dictatorial care a luat puterea prin lovitură de stat din noiembrie.

-4 (14 voturi)
Sorin Farmache
3.03.2021, 21:14:43

Raporteaza ca ... ce? Raporteaza ca cine? Bla-blauri pentru giboni.

-1 (9 voturi)
Grumpy Lemmy
3.03.2021, 21:22:30

După o lovitură de stat e de așteptat să înceapă epurarea politică. Comuniștii au folosit aceleași tactici pentru a trimite opoziția în lagăre de exterminare.

-7 (17 voturi)
Dr. No
3.03.2021, 21:24:48

Adevărul e că extremiștii au pus mâna pe societatea americană post-civilizatie iar acum după frauda istorică de la alegeri au început epurarea dușmanilor ideologici. Exact același lucru s-ar întâmplat după 47 în românia când alți marxiști bolșevici după un scrutin măsluit au umplut închisorile cu "extremiști" țărăniști și liberali in 'numele cuceririlor democratice. Și culmea tot progresisti își spuneau. Cine zicea că istoria nu se repetă ? Și tocmai fiindcă se repetă sa speram că și aceste lepre vor ajunge tot la groapa de gunoi a istoriei așa cum merită.

-1 (11 voturi)

Vezi toate comentariile (21)

Modifică Setările