Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Peste 4 milioane de americani au votat deja în avans, de peste 50 de ori mai mulţi faţă de 2016

3
7 Oct 2020 06:54:24
Autor: News.ro
Donald Trump si Joe Biden FOTO EPA-EFE
Donald Trump si Joe Biden FOTO EPA-EFE

Americanii se grăbesc să voteze înainte de alegerile din 3 noiembrie într-un ritm fără precedent, indicând o prezenţă record la scrutinul prezidenţial în care candidează preşedintele republican Donald Trump şi democratul Joe Biden, relatează Reuters.

Cu patru săptămâni înainte de ziua alegerilor, peste 4 milioane de americani au votat deja, de peste 50 de ori mai mulţi faţă de cei 75.000 care îşi exprimaseră opţiunile în aceeaşi perioadă din 2016, potrivit United States Elections Project, care analizează date referitoare la voturile anticipate.

Schimbarea este determinată de extinderea votului prin poştă în multe state, ca modalitate sigură în timpul pandemiei de coronavirus şi a nerăbdării de a influenţa viitorul politic al lui Trump, a spus administratorul United States Elections Project, Michael McDonald, de la University of Florida.

”Nu am văzut niciodtă atât de mulţi oameni care să voteze cu atât de mult timp înainte de alegeri. Oamenii votează atunci când sunt hotărâţi şi ştim că mulţi oameni s-au hotărât cu mult timp înainte şi au deja o opinie în privinţa lui Trump”, a spus McDonald.

Creşterea record a numărului de votanţi l-a făcut pe McDonald să anticipeze o prezenţă de circa 150 de milioane de persoane, reprezentând 65% din alegătorii eligibili, care ar fi cea mai ridicată prezenţă după 1908.

Biden îl devansează pe Trump în sondajele de opinie, dar sondajele efectuate în statele cheie indică o cursă strânsă.

Datele actuale provind din 31 de state, a spus McDonald, iar numărul va creşte rapid întrucât mai multe state încep să voteze anticipat în secţii de votare. Toate statele, cu excepţia a şase, permit votarea anticipată în secţii de votare.

Proporţia alegătorilor care votează la un aparat de votare în ziua alegerilor a scăzut constant înainte de acest an, potrivit agenţiei federale U S. Election Assistance Commission.

Numărul total de voturi anticipate sau prin corespondenţă s-a dublat de la aproape 25 de milioane în 2004 la 57 de milioane în 2016, conform agenţiei, reprezentând o creştere de la unul din cinci din buletinele de vot exprimate la două din cinci din buletinele de vot exprimate.

Trump s-a exprimat împotriva votului prin corespondenţă, făcând acuzaţii nefondate că ar duce la fraudă. Experţii au spus că o astfel de fraudă este rară.

Aceste atacuri ale preşedintelui au dus la un interes în scădere al republicanilor pentru votarea prin poştă. Numărul democraţilor care au returnat buletinele de vot prin poştă este de două ori mai mare decât al republicanilor, în şapte state care raportează datele de înregistrare a alegătorilor în funcţie de partid, potrivit Elections Project.

În statul cheie Florida Florida, democraţii au solicitat mai mult de 2,4 milioane de buletine de vot şi au returnat 282.000, în timp ce republicanii au cerut aproape 1,7 milioane şi au returnat mai mult de 145.000.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Presedinte Si Mai Ales Spaima Vitelor
7.10.2020, 07:58:44

Dati google pt cele 2 modalitati de vot prin corespondenta: ''absentee ballot'' si ''mail-in ballot''. Trump NU s-a pronuntat impotriva votului prin corespondenta, chiar el voteaza prin ''absentee ballot'', insa a avertizat ca va fi frauda masiva in statele care aplica ''mail-in ballot'', pt simplul motiv ca nu sunt pregatite pt a face asa ceva asigurand integritatea votului(falsuri, furturi, posibilitate uriasa de a frauda). Aici e cu camera ascunsa clip despre frauda masiva care are loc chiar acum: https://video.parler.com/yn/9z/yn9zeb6iA5Xe.mp4

-3 (7 voturi)
Ncita Co
7.10.2020, 16:27:14

Vită-ncălțată, sunt unul și același lucru. Chiar oamenii lui trumpulache au recunoscut asta. Nu ține acest Fake News. Trumpulache va pierde cu margine istorică. Pregătiți-vă să vă-ntoarceți înapoi în peșterile de unde a-ți ieșit în 2016.

+5 (5 voturi)
Navrapascu Vasile
7.10.2020, 09:28:30

In caz ca cineva din candidatii la presedentia SUA se va exprima ca alegerile au fost fraudate Lucashenko nu are decat sa anunte ca nu- l recunoaste pe castigator ...o pot face si alti doritori...

-4 (4 voturi)
Modifică Setările