Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Pizza va face parte din raţia de campanie a soldaţilor americani. Ce mai conţine celebra „Meals Ready to Eat“ VIDEO

22
25 Feb 2018 09:13:57
Autor: Viorica Marin
Soldat american la ora mesei
Soldat american la ora mesei

Pizza îşi va face apariţia în raţia de campanie a soldaţilor americani, cel târziu până anul viitor, au anunţat oficiali ai Pentagonului.

Dieteticienii şi inginerii armatei SUA au lucrat în ultimii trei ani pentru a dezvolta o raţie de campanie din care să facă parte şi pizza. Aceasta trebuie să îndeplinească anumite standarde de calitate necesare pentru durabilitate, longevitate şi nevoi nutriţonale, scrie The Washington Times .
 
Oferta iniţială va include deocamdată pizza pepperoni, dar dieticienii militari intenţionează să adauge şi alte feluri după testarea produselor "pe teren".
 
Spre deosebire de alte meniuri ale Meals Ready to Eat (raţia gata de mâncat din raniţa soldatului american), cum ar fi paste cu pui şi pesto sau carne de vită prăjită, fasole neagră, principala provocare pe care inginerii au trebuit să o rezolve a fost aceea de a păstra proaspete sosul şi crusta de la pizza timp de trei ani, a explicat David Acecetta, purtătorul de cuvânt al Centrului de cercetare, dezvoltare şi inginerie Natick Soldier Research,  pentru Stars and Stripes. Vestea că vor avea şi pizza în rucsac i-a bucurat pe soldaţii americani. „Când eşti departe de casă, este bine să poţi mânca alimente care te face fericit", a spus unul dintre soldaţi.
 
În timpul exerciţiilor militare, pe câmpul de luptă sau în perioadele de marş, soldaţii primesc pachete MRE (Meal Ready to Eat, hrana gata de mâncat). Pachetele au feluri destul de diversificate, unde doar vegetariene.
 
Pe lângă felul principal, pachetul conţine două felii de pesmet, un plic mare de gem, un plic de unt de arahide sau de brânză topită, o pungă vidată cu alune, o punguţă de bomboane M&Ms, o lingură din plastic, un plic mare cu sare, piper, praf de ardei iute, zahar, două pastile de gumă de mestecat.
 
Dar felul în care este împachetată masa soldatului american este extrem de ingenios. Felul principal e însoţit de o pungă care în interior un serveţel îmbibat într-o substanţă chimică. Plicul cu felul principal se introduce în această pungă, se adaugă două degete de apă rece care intră în reacţie cu substanţa din servet, iar în urma reacţiei se emana căldură, mâncarea se încălzeşte în cinci minute fără să aibă nevoie de foc.

Fiecare raţie de campanie a soldatului american are aproximativ 1200 de calorii şi poate rezista 21 de zile. Cerinţele de ambalare sunt stricte pentru că trebuie să rezite în condiţii de depozitare minim trei ani şi să nu se deterioreze la paraşutare.

Fiecare Meals Ready to Eat cântăreşte între 510 şi 740 de grame, în funcţie de meniu. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

22 Comentarii

b. e.
25.02.2018, 13:36:38

Soldații americani cu pizza, soldații rusi cu vodka.

-4 (4 voturi)
Avocatul Diavolului
25.02.2018, 14:10:55

Eshti un b.u Uitete mai jos la ce contzine o ratzie militara a unui soldat rus https://www.youtube.com/watch?v=zSVhYYnxNfQ

+2 (2 voturi)
Tomescu Tom
25.02.2018, 15:42:52

Eu sugerez celebra noastra ....mamaliga ! Are termen de garantie .. cat au si piramidele ! :))))

-1 (5 voturi)
Marcel Cristea
25.02.2018, 17:00:55

MRE comes in all flavors, pizza is probably the last addition to enlisted's cuisine.

-2 (2 voturi)
b. e.
25.02.2018, 17:19:14

What does MRE mean?

-1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (22)

Modifică Setările