Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Planul de răspuns, pas cu pas, al SUA în caz de atac nuclear din partea Rusiei

69
11 Jul 2019 17:39:45
Autor: Viorica Marin
Racheta nucleara ruseasca
Racheta nucleara ruseasca

Vorbind recent la Institutul de Studii Aerospatiale Mitchell, comandantul Forţelor Aeriene ale SUA, David Goldfein, a explicat cum va reacţiona ţara sa dacă Rusia ar lansat un atac nuclear împotriva Statelor Unite.

Potrivit ofiţerului, citat de portalul Warrior Maven, primul pas ar fi contactarea generalului Tod Wolters, comandantul suprem al forţelor aliate din Europa, după care vor lansa un contraatac masiv cu implicarea "avioanelor de vânătoare,bombardierelor, avioanelor-cisternă de realimentare în zbor şi mijloacelor de recunoaştere ", precum şi operaţiuni "speciale, informatice şi spaţiale“. 
 
Apoi şeful comandantului nord-american, Terrence O'Shaughnessy, trece la măsuri pe teritoriul Statele Unite. Eşecul nu este permis, spune David Goldfein.
 
Rachetele anti-balistice americane vor fi gata să respingă o lovitură de rachete inamică şi să repereze adevăratele focoase nucleare din mulţimea de ţinte false, spune Goldfein. Şi după aceea, vor intra în acţiune submarinele nucleare care vor trage o "salvă distructivă". Apoi generalul se va adresa şefului comandamentului strategic al Statelor Unite, John Hyten.
 
"El îmi va spune ce are nevoie pentru a aduna forţele nucleare necesare pentru a asigura un efect disuasiv asupra inamicului", a mai spus comandantul Forţelor Aeriene ale SUA, care a concluzionat că, pentru toate aceste misiuni, "eşecul nu este permis" şi că toate ar trebui să fie lansate simultan.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

69 Comentarii

_Turbatu_
11.07.2019, 17:53:31

Scopul federatiei râioase a fost dintotdeauna unul razboinic. Daca americanii nu ar avea un scut anti-racheta maximum de eficient, mujicii demult ar fi dat drumul la un atac nuclear. Noroc cu AEGIS si THAAD.

+2 (30 voturi)
Vasile Naftuli
11.07.2019, 17:55:43

Russia nu va ataca USA, dar în mod sigur va răspunde unui atac din partea oricui.

+6 (16 voturi)
Goicea Niculae
11.07.2019, 18:02:13

Văd ca președinții la comanda butonului roșu nuclear ,nu mai au nici un rol in aceste scenarii bizare și total prostesti, Sau articolul a fost scris sa mai gâdile un pic gunoiele din cutiile ce le poarta pe gât ,rusofobii imbecili.

-4 (20 voturi)
GAN
11.07.2019, 18:11:03

bai, nu toti stau la degetul cel mic al lui Putin cel Mare....lumina, calauza rusofililor trepanati

-2 (12 voturi)
Markus Roman
11.07.2019, 18:15:18

Atacul nuclear al lui 'Ulea !!! Nu pot sa se atace din cauza ca ar iesi jumuliti rau si unii si altii [si cu victime colaterale]. Echilibrul terorii nucleare functioneaza perfect. Hirosima, Nagasaki, accidentele de la Cernobil si Fukushime in realitate niste simple fasaieli, i-au lamurit pe toti mai marii lumii ce ar insemna niste atacuri nucleare directe si un razboi nuclear. Inclusiv cretinul acela de Kim Jong Un blufeaza speriindu-i pe americani cu atacuri. Cat este el de cretin, isi da totusi seama ca ar fi pus in situatia sa devina mare sef peste o tara pustie.

+3 (11 voturi)

Vezi toate comentariile (69)