Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Polemică în jurul titulaturii soţiei lui Joe Biden. Hillary Clinton şi Michelle Obama iau atitudine: „Succesele noastre provoacă scepticism”

23
15 Dec 2020 16:41:45
Autor: News.ro
Jill Biden FOTO EPA-EFE
Jill Biden FOTO EPA-EFE

Fostele prime-doamne Hillary Clinton şi Michelle Obama condamnă un editorial Wall Street Journal (WSJ) care o îndeamnă pe soţia preşedintelui ales Joe Biden să nu se mai prezinte drept „Dr Jill Biden”, relatează AFP.

Eseistul Joseph Epstein apreciază în acest editorial, publicat în ediţia de sâmbătă a Wall Street Journal - un articol denunţat drept „sexist” de către alte personalităţi democrate -, că nu există niciun motiv să-ţi pui înaintea numelui titlul de doctor (dr.), doar dacă nu eşti medic.

Jill Biden este doctor în ştiinţele educaţiei.

„În ştiinţele sociale, să te numeşti doctor este consierat meschin”, insistă Joseph Epstein, care dă asigurări că titlul de doctor al lui Jill Biden „sună fals” şi „un pic comic”.

Opinia sa declaşat imediat un val de critici.

„Numele său este Dr Jill Biden, las-o baltă!”, scrie pe Twitter Hillary Clinton, fost secretar de Stat şi candidată la preşedinţie.

Michelle Obama vede în textul lui Joseph Epstein o ilustrare a tratamentului defavorabil căruia îi sunt supuse femeile care au reuşit pe plan profesional.

„Prea adesea, succesele noastre provoacă scepticism, chiar derâdere”, scrie pe Instagram Michelle Obama, o fostă primă-doamnă foarte ascultată în Statele Unite.

Editorialul a provocat un asemenea scandal, încât Paul Gigot, însărcinat cu paginile „Opinion” la WSJ a fost nevoit să-şi apere alegerea editorială. El consideră că problema ridicată de Joseph Epstein merită să fie un subiect şi că ziarul le rezervă titlul de „dr.” medicilor.

Paul Gigot denunţă o „campanie politică” a „echipei Biden”.

Jill Biden şi-a obţinut doctoratul la Universitatea din Delaware în 2007, pe când era în vârstă de 50 de ani, o perioadă în care, potrivit lui Joseph Epstein, presitigiul doctoratelor era „diminuat de erodarea seriozităţii şi relaxarea criteriilor în învăţământul universitar”.

„Dr. Biden şi-a obţinut diplomele printr-o muncă asiduă şi mulţumită determinării sale absolute. Acest articol n-ar fi fost scris niciodată despre un bărbat”, critică, la rândul său, viitorul „Second Gentleman” Doug Emhoff, soţul Kamalei Harris.

Numeroşi internauţi îşi exprimă regretul faţă de faptul că Joseph Epstein i se adresează lui Jill Biden cu o formulă considerată paternalistă - „Madame First Lady, Ms. Biden, Jill, my little one”.

Universitatea la care a studiat Joseph Epstein, Northwestern, i-a catalogat, la rândul său, editorialul drept „misogin”.

„Desemnarea ca doctor a oricui a obţinut un doctorat (...) este binemeritată”, subliniază Northwestern.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

23 Comentarii

pathfinder
15.12.2020, 16:51:03

Ce prosteala...

+5 (9 voturi)
Mihai Tarnopol
15.12.2020, 17:10:48

"Biden crime family" loveste din nou. Fireste ca e o dovada de tzatzism sa ai pretentia sa fii prezentata ca DR. Jill, de parca ai fi singura din lume cu doctorat. Unde mai pui ca "Jill, dragostea mea" si-a luat doctoratul la 50 de ani, in literatura engleza, la o universitate obscura. Un fel de SNSPA americana... Va mai amintiti de savanta de renume mondial?

+3 (13 voturi)
IC XC
15.12.2020, 17:11:02

Autorul a scris că folosirea lui Jill Biden de „Dr.” înaintea numelui ei „ sună și să se simte fraudulos, ca să nu spun comic”, deoarece doctoratul ei este în educație, nu în medicină sau știință. „Există un doctor în Casa Albă? Nu , pentru asa ceva aveți nevoie de un doctorat ". Titlul lui Jill Biden a fost subiectul atenției la începutul acestui an, când Whoopi Goldberg, co-gazdă a „The View”, a crezut din greșeală că Jill Biden era medic în loc de educator, Goldberg chiar exprimând speranța că Jill Biden va deveni chirurg general. într-o administrație Biden. „Sper că Dr. Jill va deveni chirurg general”, a spus Goldberg " în aer" în martie. „Este un doctor al dracului. Este un doctor uimitor. ” https://www.foxnews.com/media/whoopi-goldberg-jill-biden-doctor-surgeon-general

+5 (13 voturi)
pathfinder
15.12.2020, 17:13:11

Ha! Ha! Ha! Ha! Ha! Ha! Ha! Ha! Ha! Ha! Thanks!

+1 (9 voturi)
Xi _ACId
15.12.2020, 17:46:29

IC XC dar Prea fericit ? Inalt ? si alte aberatii Boricesti ? :)

-3 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (23)

Modifică Setările