Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Poliţia americană încetează să mai folosească agenţi călare după difuzarea unor imagini umilitoare cu imigranţi haitieni FOTO

8
24 Sep 2021 19:45:49
Autor: News.ro
Agenti de poliţie de frontieră din Statelor Unite călare încearcă să opreasca migrantii haitieni să intre într-o tabără pe malurile Rio Grande in Del Rio Texas pe 19 septembrie 2021 FOTO AFP / Paul Ratje
Agenti de poliţie de frontieră din Statelor Unite călare încearcă să opreasca migrantii haitieni să intre într-o tabără pe malurile Rio Grande in Del Rio Texas pe 19 septembrie 2021 FOTO AFP / Paul Ratje

Poliţia americană de frontieră urmează să înceteze, temporar, să mai folosească agenţi călare în zona orăşelului Del Rio, în Texas, au anunţat autorităţile, după difuzarea unor fotografii care surprind ceea ce a fost denunţat drept un tratament umilitor la care au fost supuşi imigranţi haitieni care încearcă să intre în Statele Unite din Mexic, relatează AFP.

Secretarul american al Securităţii Interne Alejandro Mayorkas ”i-a anunţat pe conducătorii organizaţiilor de apărarea drepturilor civice că nu vom mai folosi cai la Del Rio”, a anunţat o purtătoare de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki. 

Această măsură este luată ”în mod temporar”, a subliniat un purtător de cuvânt al Departamentului Securităţii Interne. 
 
”Vom folosi cu prioritate alte metode de identificare a persoanelor care s-ar putea afla în suferinţă medicală”, a declarat el într-un comunicat. 
 
Într-o imagine realizată duminică de către un fotograf AFP, un grănicer călare îl prinde pe un bărbat de tricou, pe malul Rio Grande, o frontieră naturală între Statele Unite şi Mexic, în apropiere de Del Rio. 
 
În altă imagine, el ţine la distanţă un grup de imigranţi, strunindu-şi calul într-o poziţie ameninţătoare, cu scopul de a-i obliga să se întoarcă din drum către Mexic. 
FOTO AFP / Paul Ratje

Aceste imagini - care au făcut înconjurul lumii - au provocat o emoţie puternică în Statle Unite. 

FOTO AFP / Paul Ratje

Unii văd în ele imigranţi asimilaţi unor vite, alţii evocă rele tratamente la care erau supuşi afroamericanii de către poliţia călare, gardieni de închisoare sau proprietari de sclavi. 

 

 
Biden denunţă fapte „scandaloase” şi anunţă o anchetă
 
Preşedintele american Joe Biden a dat asigurări vineri că vor exista ”consecinţe” ale acestor fapte ”scandaloase” ale unor grăniceri la frontiera americano-mexicană.
 
”Este scandalos”, a denunţat şeful statului american.
 
”Vă promit, aceşti oaneni vor plăti. va avea loc o anchetă, vor exista consecinţe”, a declarat presei Biden.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Nicolae Lazar
24.09.2021, 19:49:01

Propaganda progresista.

0 (26 voturi)
defu gabi
24.09.2021, 20:32:13

Mai au un pic si ajung sa foloseasca de la agenti calare agenti in genunchi care pupa imineii infractorilor... Progresimea loveste din nou...

-4 (22 voturi)
Petrean Ion
24.09.2021, 19:51:30

sclavi si stapani de sclavi made in usa

+7 (21 voturi)
Mr Manole
24.09.2021, 20:39:38

Problema e infinit mai grava. cel mai simplu e sa acuzi administratia de retardare si imbecilism extrem. Chestiunea e ca democratii fiind niste saraci, in comparatie cu Trump, si au trebuit sa accepte tot felul de alienati mintali ca sponsori. Cauta informatii despre "Open Society Foundations". Pe scurt, sponsorul cere ca US sa aiba granite deschise. Nici o alta tara nu le are, dar US trebuie sa le aiba. Gunoiul care este in spatele fundatiei este un ungur neacceptat nici macar de ai sai. Stie foarte bine ca socialismul si comunismul distruge o natie si vrea sa distruga US cu aceasta mizerie. Vrea nici mai mult nici mai putin o guvernare globala unde, evident, sefi vor fi miliardarii ca domnia sa. Foarte periculos. Cind esti sarac si prost, toate mizeriile pamintului se agata de tine....esti precum un magnet.

-5 (19 voturi)
Ion Capsuna
24.09.2021, 21:39:28

Da, ilegalii fugariti! Trebuia cumva politia de frontiera sa-i ia in brate?! Acu vor patrula pe jos?! Ba, prostia daca ar dura...! Dar, e oK ca democratii progresistii astia care umple planeta de ilegali din astia isi sapa singuri gropa si consecuntele se vor vedea la alegerile urmatoare!

-6 (18 voturi)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările