Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Poliţia din Canada: Şase scrisori cu ricină au fost trimise în SUA, una la Casa Albă

0
22 Sep 2020 08:14:21
Autor: News.ro
Casa Albă - foto arhiva Adevărul
Casa Albă - foto arhiva Adevărul

Poliţia din Canada a percheziţionat luni un apartament dintr-o suburbie a oraşului Montreal, în legătură cu o femeie arestată pentru trimiterea unei scrisori cu ricină la Casa Albă şi la alte cinci adrese din Texas, a anunţat poliţi canadiană, transmite Reuters.

Autorităţile americane au arestat duminică o femeie la frontiera dintre SUA şi Canada de lângă Buffalo, New York, bănuind că a trimis otrava mortală prin poştă, adresată Casei Albe. Femeia are cetăţenie canadiană şi franceză, au declarat luni două surse.

Aceasta va apărea marţi, la ora 16:00. EDT (20:00 GMT), în faţa judecătorului H. Kenneth Schroeder, Jr., din Buffalo, a declarat o purtătoare de cuvânt a instanţei federale din districtul de vest din New York.

”Credem că au fost trimise în total şase scrisori, una către Casa Albă şi cinci către Texas. Nu putem confirma că a locuit în (apartament), dar este legat de ea”, a declarat poliţistul cnadian Charles Poirier în faţa clădirii în care s-a desfăşurat desfăşura percheziţia.

Poirier nu a putut spune unde anume în Texas au fost expediate plicurile, dar departamentul de poliţie din Mission, Texas, a primit o scrisoare suspectă în cursul săptămânii trecute, a spus Art Flores, un purtător de cuvânt al departamentului. Departamentul nu a deschis plicul şi l-a predat către FBI, a spus el.

Flores a mai spus că poliţia a arestat-o ​​pe femeia despre care se crede că ar fi fost reţinută în Buffalo la începutul anului 2019, dar a spus că nu deţine înregistrări legate de arestare.

FBI investighează cazul unor mai multe scrisori cu ricină trimise instituţiilor de aplicare a legii şi de detenţie din sudul Texasului, a declarat pentru Reuters o sursă din forţele de aplicare a legii din SUA.

Până în prezent, autorităţile nu au găsit nicio legătură cu grupuri politice sau teroriste, dar ancheta este în desfăşurare, a spus sursa.

Operaţiunea este condusă de echipa specială a poliţiei candiene pentru produse chimice, biologice, radiologice, nucleare şi explozive.

Sâmbătă, poliţia canadiană a confirmat că scrisoarea de la Casa Albă a fost trimisă din Canada şi a declarat că FBI a solicitat asistenţă.

Plicul a fost interceptat la un centru de poştă guvernamental înainte de a ajunge la Casa Albă.

Ricina se găseşte în mod natural în boabele de ricină, dar este nevoie de un act deliberat pentru a o transforma într-o armă biologică. Ricina poate provoca moartea în decurs de 36 până la 72 de ore de la expunerea la o cantitate mică ca un vârf de ac. Nu există niciun antidot cunoscut.

Citeşte şi:

Femeie arestată în cazul tentativei de asasinare a preşedintelui american Donald Trump

Un plic cu ricină a fost trimis la Casa Albă. Autorităţile încearcă să afle cine a trimis otrava

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările