Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Poliţist, către George Floyd, în ultimele sale clipe de viaţă: „Ai nevoie de al naibii de mult oxigen să poţi vorbi”

21
9 Jul 2020 10:42:02
Autor: Iulian Bîrzoi
George Floyd şi poliţistul Derek Chauvin
George Floyd şi poliţistul Derek Chauvin

Apar noi detalii în privinţa cazului lui George Floyd, care a murit pe 25 mai după ce un poliţist american l-a imobilizat pe bărbatul afro-american cu genunchiul pe gât. „Nu mai vorbi, nu mai ţipa, ai nevoie de al naibii de mult oxigen pentru a vorbi”, a replicat fostul agent Derek Chauvin la apelurile disperate ale lui George Floyd care spunea că nu poate respira, potrivit transcriptului înregistrării video, citat de CNN.

„Haide, omule. Nu pot respira. Nu pot respira. Ah! Mă vor ucide. Mă vor ucide. Nu pot respira. Nu pot respira!”, a strigat Floyd, în timp ce poliţistul stătea cu genunchiul pe gâtul acestuia. Câteva minute mai târziu, bărbatul afro-american a murit din cauza „asfixierii, în urma menţinerii unei presiuni constante”.
 
„Atunci nu mai vorbi, nu mai ţipa, ai nevoie de al naibii de mult oxigen pentru a vorbi”, i-a replicat fostul ofiţer.
 
Transcriptul citat de CNN detaliază ultimele momente din viaţa lui Floyd şi a fost preluat de pe camerele video portabile montate pe echipamentul foştilor poliţişti Thomas Lane şi J. Alexander Kueng. 
 
Pe 25 mai, poliţiştii au vrut să-l aresteze pe George Floyd, pe care îl bănuiau că încerca să folosească o bancnotă falsă de 20 de dolari într-un magazin din Minneapolis. După ce i-au pus cătuşele, Floyd a fost pus la pământ iar agentul Derek Chauvin i-a pus genunchiul pe gât pentru a-l imobiliza.
 
În ciuda intervenţiilor trecătorilor, Derek Chauvin a continuat să exercite presiune asupra gâtului afro-americanului imobilizat la pământ. Drama, ale cărei imagini surprinse de un trecător au devenit virale, a stârnit un val de proteste inedite, cele mai importante de la marile marşuri pentru drepturi civile din anii 1960.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

21 Comentarii

Radu Alexe
9.07.2020, 11:16:17

Iar un articol despre infractorul ala de Floyd ?! A devenit simbolul terorismului si anarhismului neobolsevic . Bleahhh

+7 (15 voturi)
Oscar La Fontaine
9.07.2020, 11:41:29

Detalii despre cum a bătut și amenințat o femeie afro americană gravidă și i-a pus pistolul la burtă - asta așteptăm, adevărul, nu minciuni!

+8 (12 voturi)
Gigi Kent
9.07.2020, 11:44:35

Comentariu considerat abuziv.

Gigi Kent
9.07.2020, 11:50:52

Comentariu considerat abuziv.

stop propaganda
9.07.2020, 11:51:07

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (21)