Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi promite o lege care să interzică efectuarea profilului rasial al suspecţilor

4
3 Jun 2020 06:29:24
Autor: News.ro
Pelosi conferinta de presa migratie EPA-EF
Pelosi conferinta de presa migratie EPA-EF

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, a promis marţi o lege referitoare la profilul rasial şi alte probleme ridicate de uciderea de către poliţie a bărbatului de culoare George Floyd, în timp ce alţi parlamentari au avertizat împotriva folosirii armatei pentru combaterea protestelor din Statele Unite, transmite Reuters.

Democraţii din Cameră analizează propuneri referitoare la mai multe probleme, dar Pelosi a descris profilarea rasială a suspecţilor ca fiind o problemă universală ”de care trebuie să scăpăm”.

”În scurt timp...vor fi luate decizii şi cred că americanii vor fi bine serviţi”,  spus ea.

Pelosi şi alţi democraţi au atacat maniera în care preşedintele Donald Trump a gestionat protestele, după ce au fost folosite gaze lacrimogene şi gloanţe pentru a îndepărta protestatarii din jurul Casei Albe, chiar înainte ca acesta să meargă în zonă pentru a se poza la o biserică cu o biblie.

”Naţiunea are nevoie de o conducere calmă şi echilibrată, o mână sigură şi o inimă mare, calităţi pe care preşedintele Trump nu le-a afişat niciodată”, a declarat liderul democraţilor din Senat, Chuck Schumer.

Schumer a cerut adoptarea unei reforme a prevederilor referitoare la aplicarea legii până pe 4 iulie.

Protestele s-au intensificat după moartea lui Floyd, un bărbat de culoare care a murit în timp ce un poliţist alb îl ţinea imobilizat cu genunchiul pe gât. Ulterior, poliţistul a fost acuzat de crimă.

Protestele au degenerat însă în violenşe şi în devastarea multor locaţii, iar Trump a ameninţat că va desfăşura trupe federale dacă autorităţile locale nu reuşesc să le oprească.

Unii republicani şi-au exprimat rezervele. ”Aceasta ar trebui să fie ultima soluţie. Trebuie să restaurăm ordinea. Dar folosirea unor trupe militare active în astfel de circumstanţe ar fi un eveniment rar”, a spus senatoarea Lindsey Graham, care este o susţinătoare a lui Trump.

Reprezentanta Elissa Slotkin, care a lucrat în domeniul apărării, a avertizat împotriva folosirii armatei în scopuri politice. ”Acesta este un drum periculos pentru instituţiile noastre, armata şi naţiunea noastră”, a scris pe Twitter democrata din Michigan.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Ncita Co
3.06.2020, 07:56:03

About time

-1 (1 vot)
Gyuse Bogdan
3.06.2020, 08:21:53

Revolutia continua a proletatilor Marxisti :))) Vrajeala asta debitata isteric de Pelosi a devenit un stereotip, Marxismul contondent sufera, de aici rezidurile stereotipe ale duducii. Parca si Werner, cu ai lui asociati, clama gazele si bastoanele in timpul loviturii de stat din 10 August. Globalismul, un produs expirat, s-a auto-extirpat. Proletari, smintiti-va in continuare! :))))))))

+1 (1 vot)
Kongo-Müller
3.06.2020, 11:59:51

Ce vorbesti acolo ? Cel mai mare Marxist-Stalinist este chiar Donald "Caligula" Trump. E "frate de sange" cu Kim din Coreea de Nord si foarte bun prieten cu Vladimir Putin, pe care l-a invitat cu mare drag la G-7...

CRISTIAN MIHAI VIRVOREA
3.06.2020, 09:26:38

Iar se amesteca politicienii....dar ceva locuri de munca pentru cei din ghetouri nu promite?...ceva programe sociale? au!... asta nu...cat de curând si expresia "program de integrare sociala" va deveni o jignire la adresa...ce sa mai vorbim de "obligatii cetatenesti" - expresia asta va disparea in curand... Este un trend cu inspiratie din mediile universitare americane prin care nu ti se mai permite sa mai zici nimic. Iar daca zici ceva la adresa....pur si simplu esti exclus si stigmatizat ca "INCULT". Adica vezi matale, castigul suprem cultural pe care il poti avea este de a ajunge sa sprijini minoritatea indiferent de situatie, de a calca peste stat, natiune, independenta, familie, traditie.

+1 (1 vot)