Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Preşedintele SUA îl nominalizează pe fiul lui Zbigniew Brzezinski ambasador în Polonia, în pofida opoziţiei Varşoviei

1
5 Aug 2021 16:42:44
Autor: News.ro
Mark Brzezinsk
Mark Brzezinsk

Preşedintele american Joe Biden l-a nominalizat pe avocatul american Mark Brzezinski - fiul unei foste mari personalităţi a politicii externe americane, Zbigniew Brzezinski - în postul de ambasador al Statelor Unite în Polonia, în pofida opoziţiei Varşoviei în presa poloneză, relatează AFP.

 Mark Brzezinski a servit deja în cadrul unor guverne democrate anterioare, şi anume ca ambasador în Suedia în timpul lui Barack Obama.
 
Mark Brzezinski, în vârstă de 56 de ani, este fiul lui Zbigniew Brzezinski, care a fost consilierul în probleme de securitate naţională al preşedintelui democrat Jimmy Carter, în anii '80.
 
Această voce influentă a diplomaţiei americane în toiul Războiului Rece, era originară dintr-o familie aristocratică din Polonia, iar fiul său vorbeşte poloneza.
 
Nominalizarea lui Mark Brzezinski, care este necesar să fie confirmată prin vot în Senat, era cunoscută de ceva timp.
 
Însă, scrie presa poloneză, Varşovia şi-a exprimat rezerva.
 
Polonia este un aliat apropiat al Statelor Unite în Europa de Est, însă şi-a exprimat recent nemulţumirea faţă de decizia lui Joe Biden de a da undă verde de facto controversatului gazoduct Nord Stream 2 care leagă Rusia şi Germania.
 
Varşovia a fost, la rândul său, criticată de către americani cu privire la un proiect de lege, aflat în examinare în Parlamentul polonez, pe care-l denunţă ca ”subminând presa independentă” şi vizând postul privat TVN, proprietatea grupului american Discovery Channel.
 
”Regresia democratică persistentă a Guvernului polonez, a cărei ultimă manifestare este un efort de subminare a presei independente şi a unuia dintre cei mai mariinvestitori americani în această ţară, este profund îngrijorătoare”, a dennţat miercuri, într-un comunicat, un grup alcătuir din senatori democraţi şi republicani.
 
În iulie, un purtător de cuvţnt al diplomaţiei americane, Ned Price, avertiza Polonia cu privire la faptul că ”o presă liberă şi independentă” este ”indispensabilă democraţiei”.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Marcel Cristea
5.08.2021, 17:55:59

Poland it's right to reject the nomination of this leftist lunatic, and although I personally don't know of this guy, he must a chip off the old block, just like his lovely sister Mka.

-12 (12 voturi)
Modifică Setările