Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Prima inculpare la nivel federal în legătură cu revoltele din Minneapolis

1
2 Jun 2020 21:27:02
Autor: News.ro
Violenţe la Minneapolis
Violenţe la Minneapolis

Un bărbat originar din statul Illinois, care a adus explozibili la manifestaţiile din Minnesota, a fost inculpat pentru incitarea la revoltă de autorităţile federale americane, care au anunţat prima lor punere sub acuzaţie de la începutul manifestaţiilor care au afectat ţara, scrie AFP.

Acest bărbat în vârstă de 28 de ani, Matthew Lee Rupert, a făcut 500 de kilometri până în sudul oraşului Minneapolis cu intenţia de a jefui şi de a provoca pagube, potrivit documentelor transmise la un tribunal federal, luni. 
 
Deplasarea dintr-un stat în altul îi dă guvernului federal dreptul de a-l urmări penal. 
 
Într-un videoclip pe care el l-a publicat online pe 29 mai, bărbatul poate fi văzut "împărţind din exploziibilii pe care îi avea asupra sa şi în timp ce încuraja alte persoane să le arunce asupra forţelor de ordine", explică Ministerul american al Justiţiei. "Am bombe şi unii dintre voi vreţi să le lansaţi... Luaţi, mai am... Aprindeţi-le şi aruncaţi-le!", se poate auzi, potrivit plângerii. 
 
Sâmbătă, preşedintele american Donald Trump şi ministrul Justiţiei Bill Barr au explicat că vor viza grupul de extremă stânga "Antifa" pentru violenţele din timpul manifestaţiilor în memoria lui George Floyd, un american de culoare ucis acum  mai puţin de o săptămână la Minneapolis. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Georgel George
3.06.2020, 03:34:28

Nu poate face nimic cu ANTIFA pt ca: 1 nu exista precedent legal sa-i defineasca ca teroristi interni - asa i-a definit Trump. 2 ANTIFA e o miscare, nu un grup, diferenta fiind ca intre flash mob si "ansamblul de dasnuri populare al armatei"