Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Primarul New York-ului: Cel puţin o jumătate de milion de persoane din oraş îşi vor pierde slujbele din cauza pandemiei de coronavirus

0
27 Mar 2020 06:44:21
Autor: News.ro
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Primarul din New York City, Bill de Blasio, a declarat joi că, potrivit estimărilor preliminare, cel puţin o jumătate de milion de new-yorkezi şi-au pierdut sau îşi vor pierde locurile de muncă din cauza pandemiei de coronavirus, care a obligat autorităţile să impună oprirea activităţilor economice şi închiderea şcolilor la nivelul statului, transmite CNBC.

”Este zguduitor, am văzut doar datele iniţiale, din nefericire se vor înrăutăţi”, a spus de Blasio, adăugând că unii oameni nu pot ajunge măcar să depună cerere.

”În prezent, estimarea noastră preliminară este, din nefericire, că cel puţin o jumătate de milion de new-yorkezi vor rămâne fără serviciu, unii deja au rămas, iar alţii vor rămâne în curând”, a spus primarul.

Coronavirusul a infectat peste 21.800 de oameni în oraş, iar cel puţin 281 au murit, a arătat de Blasio. În mod normal, în New York există 20.000 de paturi în spitale, dar până în luna mai va fi nevoie de trei ori mai multe locuri, a arătat primarul.

New York City este epicentrul epidemiei majore care are loc în statul New York, unde numărul cazurilor s-a dublat o dată la trei zile, reprezentând peste jumătate din cazurile înregistrate la nivel naţional.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii