Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Primarul New Yorkului, Bill de Blasio, şi-a anunţat candidatura la alegerile prezidenţiale americane din 2020

10
16 May 2019 17:01:39
Autor: News.ro
Bill de Blasio FOTO EPA-EFE
Bill de Blasio FOTO EPA-EFE

Primarul New Yorkului, Bill de Blasio, şi-a anunţat candidatura în cursa internă a Partidului Democrat pentru alegerile prezidenţiale din 2020, informează The Guardian.

Primarul şi-a anunţat candidatura printr-un videoclip publicat de echipa sa de campanie.
 
„Există mulţi bani pe această lume. Există mulţi bani în această ţară. Doar că nu sunt pe mâinile cui trebuie. Candidez la preşedinţi pentru că este timpul să punem oamenii muncitori pe primul loc”, a declarat de Blasio.
 
De Blasio a călătorit în state precum Iowa, New Hampshire, Nevada şi Carolina de Sud şi a format un comitet de acţiune politică (Pac) numit Fairness Pac (comitetul corectitudinii) pentru a-şi finanţa călătoriile.
 
Discursul său în aceste călătorii s-a concentrat pe inegalitatea economică.
 
De Blasio a căutat timp de mai mulţi ani să se poziţioneze ca un lideri naţional progresist după ce în primii ani de mandat ca primar a avut realizări precum: acces la grădiniţe gratis, zile de concediu plătite şi o legislaţie pentru un salariu minim „de trai” (mai mare decât cel minim standard) pentru imigranţii fără documente.
 
Însă există frustrări printre cetăţenii din New York cu privire la piaţa imobiliară, sute de copii fiind intoxicaţi cu substanţe chimice după ce mai mulţi oficiali au minţit cu privire la faptul că au inspectat casele.
 
Sondajele au arătat că majoritatea celor din New York – 76% - consideră că el nu ar trebui să candideze la preşedinţie iar aspiraţiile sale au fost descurajate de propriii aliaţi.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

Katanga
16.05.2019, 17:16:09

Inca un individ (ce parea oarecum serios) impins de democrati din disperare sa fie calcat in picioare de elefantu' Trompa. Chiar imi pare rau de el. A fost impins sa faca o gresala uriasa. Timpu' lui ar fi fost in 2024. Asa, chiar daca se prezinta si in 2024 o sa fie doar un "fost perdant". Pacat de el.

-2 (2 voturi)
Marcel Cristea
16.05.2019, 18:11:14

This guy is uniquely qualified to run for president of Cuba or Venezuela.

+1 (3 voturi)
Index 4.2
16.05.2019, 19:09:38

Si Donny e foarte calificat pentru a fi presedinte in Coreea de Nord sau Arabia saudita.

-2 (2 voturi)
Index 4.2
16.05.2019, 19:11:00

Bill un om educat, il va infrunta pe Batranu Golan!

-2 (2 voturi)
Necula Mario
16.05.2019, 21:25:46

Prin anii '80 , acest individ , De Blasio , era ambasadorul Partidului Democrat American , pe langa Regimul sandinist al Marxistului Daniel Ortega Saavedra...se adresau unul altuia in scrisori cu : " Camarade..." Intre timp Ronaldus Maximus( Republicanii si Conservatorii) si Margaret Thatcher se luptau sa doboare Blocul Comunist , Partidul Democrat American , se lupta cu Blocul Comunist sa distruga America , capitalismul , Credinta , Propsperitatea si Libertatatea...

Vezi toate comentariile (10)