Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Primul cowboy adevărat din reclamele Marlboro a murit la 90 de ani, fără să fi fumat vreodată

5
9 Nov 2019 13:23:06
Autor: Ştefana Radu

Primul cowboy adevărat care a jucat rolul de „Marlboro Man” în reclamele ţigărilor Marlboro a murit la vârsta de 90 de ani, scrie thesun.co.uk.

Robert Norris, care a fost un simbol al acestor reclame vreme de 12 ani, a decedat la casa sa, duminica trecută. El are doi fii şi două fiice, 13 nepoţi şi 18 strănepoţi.

Norris s-a născut în Chicago, Illinois, dar a decis de la o vârstă fragedă că vrea să fie cowboy.

Norris a început să crească cai de la vârsta de 18 ani şi s-a mutat în Colorado, pentru a cumpăra o fermă, în anul 1950.
Directorii de publicitate ai ţigărilor Marlboro, care erau iniţial destinate femeilor, încercau să găsească o cale de a le vinde şi bărbaţilor. Compania de publicitate Leo Burnett a venit cu ideea de „Marlboro Man” (Bărbatul Marlboro), un cowboy dur din vestul sălbatic, şi atunci l-a găsit pe Norris.

Norris a apărut în reclame, afişe şi panouri ca „Marlboro Man” pentru 12 ani, dar niciodată nu a fumat. Fiul lui Norris, Bobby, a declarat pentru KKTV că directorii de publicitate l-au văzut pe tatăl său într-un ziar, alături de prietenul său şi faimosul actor John Wayne. 

Bobby a spus: „Au ieşit din maşină, aceşti bărbaţi în costume cu dugi fine, şi au venit la tata şi l-au întrebat: <<Ce-ai zice dacă ai apărea în reclamele pentru ţigările Marlboro?>> El a spus că era ocupat la acel moment şi le-a propus să revină săptămâna viitoare. Au revenit”. 

Fiul lui Norris a precizat că tatăl său l-a îndemnat pe el şi pe fraţii săi să nu se apuce niciodată de fumat. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Codruta=Tepes
9.11.2019, 14:07:45

Mda, dupa ce au ucis vreo 200 de milioane de oameni(numarul de victime doar pana acum, mai urmeaza si altii), "barbatii in costume cu dungi fine" din industria tutunului si politicienii care i-au sustinut nu au fost cazati la Guantanamo ca un terorist care a ucis zeci de oameni, ci in hoteluri de 5 stele.

+1 (5 voturi)
Gabriel Gabriel
9.11.2019, 16:28:18

Desigur că i-au forțat să fumeze, le-au dat și premii. Daca nu erau țigaretele moderne, oamenii tocau tutun și tot fumau. Selecție naturală.

+2 (2 voturi)
Index 4.2
10.11.2019, 03:03:24

Catzi oameni mor nu conteaza, ceea ce e important este sa iasa bani!

-1 (1 vot)
t mihai
10.11.2019, 01:53:42

"... Norris a apărut în reclame, afişe şi panouri ca „Marlboro Man” pentru 12 ani..." Serios ? În limba româna se zice "timp de 12 ani". Dar la voi, oricine scrie si nimanui nu-i pasa.

Klaxxy Klaxxy
10.11.2019, 19:30:54

Nu e vina lui. Scrie clar ca "...Bobby, a declarat pentru KKTV...". Daca se uita la KKTV, asta e!...

Modifică Setările