Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Primul oraş din SUA care introduce poliţe de asigurare pentru armele de foc

1
26 Jan 2022 12:27:06
Autor: Mălina Gîndu
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

San Jose din statul american California a devenit primul oraş din Statele Unite care le va cere proprietarilor de arme să aibă asigurare pentru acestea, anunţă Reuters.

Primarul oraşului a declarat marţi, după ce proiectul a fost votat de consiliul local, că fondurile care vor fi strânse prin această măsură vor fi folosite pentru finanţarea unor „programe bazate pe date care să reducă violenţa cu arme de foc şi prejudiciile cauzate de acestea”.
 
„Le mulţumesc colegilor mei din consiliul local care continuă să-şi arate angajamentul faţă de reducerea violenţei cu arme de foc şi tragediilor pe care ea o cauzează în comunitatea noastră”, a declarat primarul Sam Liccardo într-un comunicat.
 
Decizia încă trebuie să primească aprobare la o şedinţă ce va avea loc luna viitoare şi este programată să intre în vigoare începând cu luna august.
 
Armele sunt un subiect politic sensibil în Statele Unite, care are cel mai mare număr de purtători de arme raportat la populaţie din întreaga lume. Tot în SUA înregistrează cea mai ridicată incidenţă a cazurilor de violenţă comisă cu arme de foc între statele bogate ale lumii.
 
California a devenit în 1989 primul stat american care a interzis armele de asalt după un atac armat la o şcoală, soldat cu uciderea a 5 copii. Şase alte state americane şi districtul Columbia au interzis ulterior acest tip de arme.
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

un motan intransigent
26.01.2022, 12:55:37

Desteapta treaba! Daca folosesti arma abuziv, platesti! Sau, altfel cum? Oricum cu toate riscurile, e un lucru bun sa ai o arma in casa ca sa te poti apara la o adica. Ideea ca Politia te apara e o himera. Politia nu e ubicua, ca sa fie de fata in momentul in care esti apacat si sa te poata apara. Deci, ideea ca Politia ne apara e un nonsens.

-10 (12 voturi)
Modifică Setările