Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Procurorul special Robert Mueller: „Nu există dovezi ale unui complot Trump-Rusia“

20
24 Mar 2019 22:34:24
Autor: News.ro
FOTO EPA EFE
FOTO EPA EFE

Probele adunate în investigaţiile procurorului special Robert Mueller „sunt insuficiente în vederea stabilirii” faptului că preşedintele Donald Trump a obstrucţionat justiţia, arată secretarul Justiţiei Bill Barr, într-o scrisoare în care prezintă un sumar al concluziilor anchetei ruse, relatează The Associated Press.

Mueller nu a ajuns la vreo concluzie în evaluarea comportamentului preşedintelui şi lasă această sarcină Departamentului Justiţiei, afirmă Barr în scrisoare.

Barr precizează că împreună cu adjunctul său Rod Rosenstein a ajuns la o concluzie, fără să ia în considerare prevederi constituţionale în vederea formulării unor acuzaţii penale împotriva unui preşedinte în funcţie.
Potrivit acestui rezumat, Mueller nu a stabilit că echipa de campanie a lui Trump sau asociaşi ai acestuia au ”conspirat sau s-au coordonat” cu Rusia într-un efort de a influenţa alegerile americane din 2016.

Preşedintele Comisiei Judiciare a camerei reprezentanţilor a apreciat că scrisoarea trimisă de Departamentul Justiţiei care prezintă constatările procurorului special Robert Mueller ”nu conchide că preşedintele a comis vreo infracţiune şi nici nu-l exonerează”.

Departamentul i-a trimis duminică scrisoarea reprezentantului Jerrold Nadler.

Nadler a scris pe Twitter că Departamentul Justiţiei ”a decis să nu prezinte o judecată tradiţională a procurorului”.

„Nu există dovezi ale unui complot Trump-Rusia“

Echipa procurorului special Robert Mueller a emis peste 2.800 de citaţii şi a operat peste 500 de mandate de percheziţie în ancheta sa cu privire la amestecul Rusiei în alegerile americane din 2016 şi o eventuală implicare a echipei de campanie a lui Donald Trump, relatează The Associated Press.

Tot potrivit acestei scrisori trimisă de către secretarul Justişiei Bill Barr Congresului, procurorul special a angajat o echipă de 19 avocaţi şi a fost asistat de o echipă de 40 de agenţi FBI, analişti de informaţii, contabili criminalişti şi alţi profesionişti.

Echipa a interogat aproximativ 500 de martori, se precizează în scrisoare.

Scrisoarea procurorului Barr mai precizează că ancheta lui Mueller a constatat că echipa campaniei Trump nu a conspirat  cu Rusia în scopul de a manipula alegerile prezidenţiale din 2016:: "Ancheta nu a stabilit că membrii campaniei Trump au conspirat cu guvernul rus pentru organizarea unor activităţi pentru a influenţa alegerile".

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

20 Comentarii

Goicea Niculae
24.03.2019, 22:55:06

Ceace am spus cu aproape doi ani in urma și am repetat-o de mii de ori : Trump este total nevinovat de “ collusion” ,in traducere colaborare criminala cu Rusia și Putin. O vânătoare de vrăjitoare, o păcăleala și o mizerie totala ,născocită de loserii democrați in frunte cu psihopata Hillary ,pentru a justifica faptul ca America ii arunca la gunoi. Imbecilii de rusofobii care salivau abundent ori de câte ori se mai scria câte ceva pentru a se menține falsul narativ al acestei povesti prostesti ,s-au retras acum in cocina și își ling rănile de disperare ca încă o iluzie de-a lor s-a prăbușit fără glorie.

+8 (14 voturi)
Goicea Niculae
24.03.2019, 23:35:45

Nu ar fi de mirare ca aceiași retarzi sa ceara acum un nou Special Counsel, sa-l investigheze pe Mueller ca a colaborat cu Rusia pentru a-l salva pe Trump. Numărul imbecililor este foarte mare pe lumea asta.

+7 (9 voturi)
Index 4.2
24.03.2019, 23:41:15

Ai dreptate iar tu faci parte cu brio din categoria imbecylyl0r!

-9 (13 voturi)
Păcală
24.03.2019, 23:46:29

Cánd neomarxistii, democratii liberali de stánga nu cástigá vreo alegere atunci alegerile au fost intotdeauna manipulate, falsificate, ba cu influenta Rusiei lui Putin, ba din China, ba, ba, ba... Dar atunci cánd ei cástigá atunci totul a fost democratic si corect! M-am sáturat de neomarxistii ástia liberali de stánga care otrávesc, manipuleazá, dicteazá zi de zi viata noastrá innumele democratiei!

+9 (11 voturi)
Găvrilă
24.03.2019, 23:48:10

Index. garcea e doar troll...restu-i pleonasm

-4 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (20)