Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Procesul lui Ghislaine Maxwell, acuzată de abuz şi trafic de minori, începe la New York. Probele acuzării

2
29 Nov 2021 14:36:05
Autor: George-Andrei Cristescu
Jeffrey Epstein si Ghislaine Maxwell FOTO EPA-EFE
Jeffrey Epstein si Ghislaine Maxwell FOTO EPA-EFE

Procesul lui Ghislaine Maxwell, asociata miliardarului Jeffrey Epstein, mort în închisoare în 2019, începe luni la New York. Maxwell este închisă de anul trecut  la Metropolitan Detention Center din Brooklyn.

Ghislaine Maxwell, 59 de ani, o britanică cu dublă cetăţenie franceză şi americană, fiica defunctului mogul media Robert Maxwell este acuzată într-un dosar de  abuz sexual şi trafic de minore.  Ea este acuzată că ar fi recrutat tinere şi le-ar fi obligat să întreţină relaţii sexuale cu Jeffrey Epstein şi cu apropiaţii săi.
 
Procesul care demarează luni are în centru mărturiile a patru victime minore recrutate de Maxwell pentru miliardarul american, cărora fosta sa iubită le-ar fi câştigat încrederea şi apoi instruit cum să ofere masaj şi servicii sexuale lui Jeffrey Epstein şi altora din cercul său.
 
Procurorii americani susţin că această britanică care s-a mutat în SUA după moartea în condiţii misterioase a tatălui său a „jucat un rol esenţial în ademenirea şi abuzul” unor fete minore între anii 1994-1997, respectiv 2001 - 2004.
 
Ghislaine Maxwell, apărată de o echipă de avocaţi celebri, spune că este nevinovată. Apărarea se bazează pe contestarea credibilităţii martorilor. Un verdict de vinovăţie ar putea însemna închisoare pe viaţă pentru Maxwell, toate cele şase capete de acuzare cumulând pedepse de 80 de ani de închisoare.
 
Din echipa sa de avocaţi face parte un fost procuror federal medaliat care a ajutat la acuzarea baronului drogurilor Joaquin 'El Chapo' Guzman.
 
Procuratura Districtului Sudic din New York care judecă cazul se va baza pe depoziţiile a patru victime care vor depune mărturie a tribunal, mailuri trimise de Maxwell a cel puţin doi „bărbaţi influenţi” ce au stabilit întâlniri sexuale cu fetele şi şase pagini din faimoasa „agendă neagră” a lui Epstein care ar conţine dovezi solide în favoarea vinovăţiei asociatei sale.
 
Agenda de contacte cuprinde o secţiune numită „Masaj” unde sunt inclusiv numere de telefon ale părinţilor unora dintre fete, fapt ce constituie un indiciu asupra vârstei fragede a fetelor.
 
O singură victimă din cele patru a acceptat să-şi dezvăluie numele public - este vorba de psihologul american  Annie Farmer care a mărturisit că a fost abuzată de cei doi la proprietatea din New Mexico, în 1996, pe când avea 16 ani.
    
Farmer a numit-o pe Maxwell un „prădător sexual care nu a manifestat niciodată căinţă pentru faptele sale odioase” şi că abuzurile nu ar fi avut loc fără eforturile acesteia de a-i câştiga încrederea.
 
În apărarea lui Maxwell va depune mărturie psihologul Elizabeth Loftus care argumentează pe baza unor „amintiri false” de abuz sexuale care pot fi redate de victime „cu convingere, detaliat şi emoţie”.
 
Un fost majordom, Juan Alessi,  a relatat despre petrecerile de la reşedinţa din Florida a miliardarului unde se aduceau femei şi unde a fost prezent şi ducele de York, care a primit masaje de la femei tinere în cursul vizitelor sale. 
   
Acesta spune că  Maxwell recruta „terapeute pentru masaj din centre de SPA, care trebuiau să fie din cele mai bune . Una din ele este Virginia Roberts - care s-a căsătorit şi trăieşte în prezent în Australia - şi care a dezvăluit public faptul că l-a întâlnit pe prinţul Andrew de trei ori în 2001, pe când avea 17 ani la reşedinţele din Londra şi New York ale miliardarului.
 
 Virginia Giuffre nu va depune mărturie în procesul care debutează luni.
 
 Ghislaine Maxwell este căsătorită de cinci ani cu antreprenorul din domeniul tehnologiei Scott Borgerson. Nu se cunosc detalii despre relaţia lor şi dacă acesta va fi prezent la proces.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

CRISTIAN MIHAI VIRVOREA
29.11.2021, 15:04:49

Aici este o cloaca incredibila. Toti cei implicati au bani cu nemiluita, legaturi cu American Jewish Committee, cu Israelul, cu serviciile secrete, cu presedinti si senatori democrati-si nu numai, sunt deja cunoscute dar neprobate crime-incepand cu Maxwell. De unde credeti ca s-au inspirat bezemticii care cred in teoria conspiratiei Q Anon? Evident ca fetele traficate nu sunt nici ele usi de biserica. N-au fost culese de pe camp ca florile. Daca nu erau aici, erau in Broklin, cu pestii din ghetou. O cloaca.

-8 (10 voturi)
Atent Verificatorul
30.11.2021, 09:49:50

parca vad ca se sinucide si asta sau aluneca pe scari pana sa apuce sa depuna marturie ... ca deh, nu e bine sa superi pe cine nu trebuie. Bosorogilor cu bani le place prospatura si au alergie la penitenciar

Modifică Setările