Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Procesul lui Ghislaine Maxwell. Pilotul miliardarului defunct Jeffrey Epstein, dezvăluiri despre oaspeţii avionului „Lolita Express”

3
1 Dec 2021 11:50:11
Autor: George-Andrei Cristescu
Bărbat în faţa tribunalului din New York unde se judecă procesul lui Maxwell ţine o pancartă cu avionul lui Epstein FOTO EPA-EFE
Bărbat în faţa tribunalului din New York unde se judecă procesul lui Maxwell ţine o pancartă cu avionul lui Epstein FOTO EPA-EFE

Fostul pilot al miliardarului pedofil Jeffrey Epstein a declarat la procesul asociatei acestuia din urmă Ghislaine Maxwell, depunând mărturie de partea acuzării, că printre cei care s-au aflat la bordul avionului privat s-au numărat la un moment dat  Donald Trump, prinţul Andrew şi Bill Clinton.

Maxwell se confruntă cu şase acuzaţii de trafic sexual şi abuz din cauza presupusului ei rol de „matroană” a lui Epstein.
 
Lawrence Visoski a confirmat că Trump, Andrew şi Clinton au călătorit alături de Epstein în avionul său privat - la fel ca şi vedete de la Hollywood, Chris Tucker, violonistul Itzhak Perlman şi senatorii americani John Glenn şi George Mitchell.
 
Acesta a spus că nu a observat niciodată vreo activitate sexuală la bord sau prezenţa unor fete minore fără părinţii lor. 
 
„Îmi amintesc cu siguranţă de preşedintele Trump, dar nu mulţi oameni asociaţi cu el”, a spus pilotul, precizând că zborurile s-au petrecut înainte ca acesta să fie preşedinte.

Visoski a adăugat că nu i s-a spus numele unora dintre pasageri, dar că i-a fost adesea permis să se plimbe prin cabină.

Presa a relatat despre faptul că Clinton, Trump şi Andrew au avut la un moment dat relaţii de prietenie cu Epstein. Dar numai prinţul Andrew a fost acuzat de comportament sexual necorespunzător ca oaspete al lui Epstein- o acuzaţie pe care o neagă vehement.

Pilotul şi-a amintit totuşi că a cunoscut o presupusă victimă numită „Jane” – descriind-o ca având „ochi albaştri pătrunzători” – dar şi cu una victimele care a lansat acuzaţii grave la adresa prinţului Andrew, Virginia Roberts, care a spus că a fost abuzată de cei doi asociaţi pe când avea 17 ani.

O victimă numită „Jane” în instanţă a depus mărturie miercuri dezvăluind că a fost abuzată timp de trei ani, fiind recrutată de Maxwell care i-a promis o bursă şcolară la vârsta de 14 ani. Epstein a întreţinut relaţii sexuale cu adolescenta uneori în prezenţa lui Maxwell, a spus ea. Cuplul i-a promis susţinerea financiară în carieră, fata având o situaţie familială precară după moartea tatălui de o boală gravă.
 
Pilotul a fost angajatul lui Epstein de la începutul anilor 1990 până în 2004, timp în care a făcut în jur de 1.000 de curse. Visoski şi-a amintit că Maxwell, care era „numărul doi” în ierarhia angajaţilor lui Epstein, îl contacta adesea pentru a programa zboruri pentru Epstein.
 
„Ea s-a ocupat de cea mai mare parte a finanţelor, a cheltuielilor mele, a cheltuielilor din birou”, a spus el instanţei. Cu toate acestea, relaţia dintre Maxwell şi Epstein „s-a epuizat” în anii 2000, a spus pilotul.
 
Maxwell a apărut pentru prima dată în instanţă în această dimineaţă, imediat după ora 8.30, purtând o mască, un pulover verde şi pantaloni negri, şi ţinând în mână un dosar verde lime.Ea i-a făcut cu mâna surorii ei Isabel, care se află în sală să o susţină - şi a fost văzută luând note pe care le transmitea avocaţilor ei.

Procurorii susţin că Maxwell i-a „servit” fete tinere lui Epstein, ca parte a unei scheme piramidale de abuz.  Avocaţii ei neagă toate acuzaţiile împotriva ei, susţinând că este făcută ţap ispăşitor în absenţa lui Epstein decedat în închisoare.
    
Ea se confruntă cu acuzaţii referitoare la patru presupuse victime, dintre care trei apar anonim - singura reclamantă care şi-a dezvăluit numele fiind Annie Farmer, în prezent psiholog.
 
Epstein şi Maxwell s-au afişat alături de cei bogaţi şi faimoşi ai lumii - ascunzând sub această faţadă mondenă reţele de abuzuri sexuale sordide.
 
Maxwell este o prietenă apropiată a prinţului Andrew, fiind cea care i-a prezentat lui Epstein.
 
Bill Clinton a fost fotografiat anterior atât cu Maxwell, cât şi cu Epstein, dar şi la bordul avionului „Lolita Express” şi alături de presupusa sclavă sexuală Chauntae Davies.
 
Între timp, se ştie că Trump s-a aflat în legătură cu Epstein şi Maxwell prin staţiunea sa din Palm Beach, Mar-a-Lago. El a încercat apoi să se distanţeze de Epstein, inclusiv interzicându-l la club. Cu toate acestea, cei doi au fost cândva prieteni – Trump numindu-l un „tip grozav” căruia îi plăceau femeile „mai tinere”, într-un interviu din 2002 pentru New York Magazine.
 
Avocatul lui Maxwell, Bobbi Sternheim, a spus că „Ghislaine Maxwell nu este Jeffrey Epstein sau oricare dintre ceilalţi bărbaţi, moguli şi giganţi media care abuzează de femei”.
 
„Guvernul încearcă să îmbine patru poveşti diferite. Dar singurul numitor comun este ele că au primit sume mari de bani”, a spus Sternheim.
 
Cu toate acestea, acuzarea descrie o imagine foarte diferită a lui Ghislaine ca instrument al reţelei de bani, sex şi minciuni a lui Epstein. Avocaţii au numit-o pe moştenitoarea britanică în vârstă de 59 de ani un „prădător periculos” şi au spus că ea şi Epstein sunt „parteneri de crime”.
 
Se presupune că Maxwell a antrenat fete de 14 ani într-un „coşmar”, după ce le-a promis „lumea”.
Ea este acuzată că -i-a dus fetele duplicitarului Epstein, unde a văzut cum le molesta - şi uneori chiar li s-a alăturat.

În deschiderea dosarului împotriva lui Maxwell, procurorul Lara Pomerantz a spus: „Inculpatul l-a ajutat pe Epstein să găsească acele fete, ea l-a ajutat să le recruteze pentru aşa-zisele masaje.
Ea a exploatat fete tinere vulnerabile, le-a manipulat şi le-a oferit pentru a fi abuzate sexual.
Nu vă lăsaţi înşelaţi – ea ştia exact ce avea să le facă Epstein acelor copile când le-a trimis în acele camere de masaj. Dar ce se întâmpla înăuntru nu era masaj. Fetele acelea nu erau maseuze profesioniste. Erau copii exploataţi şi abuzaţi sexual.”
 
Pomerantz a explicat că Maxwell şi Epstein au avut o relaţie, dar au rămas „cei mai buni prieteni” după ce s-au despărţit.
 
Prin intermediul finanţatorului, Maxwell a reuşit să menţină un stil de viaţă luxos.
„Ea a fost implicată în fiecare detaliu al vieţii lui Epstein. În  zece ani, au comis aceste crime împreună. Ea a fost matroana casei”, a spus ea.
 
Fiică a mogulului media Robert Maxwell, căzut în dizgraţie, Ghislaine s-a născut bogată şi a crescut la conacul cu 53 de camere din Headington Hill Hall.
 
Lucrând în diferite posturi la companiile tatălui ei - inclusiv ca director al Oxford United - ea a devenit o persoană mondenă din lumea socială proeminentă de la Londra. Tatăl ei a murit în 1991 după ce ar fi căzut de pe iahtul său - numit Lady Ghislaine.
 
Din acest punct Maxwell s-a apropiat de Epstein, iar abuzurile ar fi ar fi început în anii '90. Epstein a fost condamnat pentru prima dată pentru infracţiuni sexuale în 2008, cu o singură acuzaţie de solicitare a prostituţiei de la fete minore. Aproximativ 11 ani mai târziu, poliţiştii l-au acuzat în cele din urmă de o conspiraţie mai largă pentru trafic de minori în Florida şi New York.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

GRIGORIU Grieg
1.12.2021, 12:05:12

"Ea este acuzată că a dus fetele în mincinosul lui Epstein, unde a văzut cum el le molesta" Nu recititi macar o data ce a scuipat Google Translate ? Probabil in articolul original era o greseala de tipar, "lair" inseamna vizuina, barlog iar "liar" inseamna mincinos. Acolo au facut o greseala de tipar voi ati transformat-o intr-un non-sens.

+6 (6 voturi)
BYBY BYBYKU
1.12.2021, 13:56:22

cei 3 muschetari si vajnici tabacari.

+2 (2 voturi)
Flogea Aurelu
1.12.2021, 15:22:15

"o singură acuzaţie de solicitare a prostituţiei de la fete minore". Copi pasta direct din google translate.

-1 (1 vot)
Modifică Setările