Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Procesul intentat de echipa lui Trump în Pennsylvania, poreclit „Monstrul lui Frankenstein” de judecătorul care l-a respins

12
22 Nov 2020 08:45:23
Autor: News.ro
FOTO EPA-EFE / Chris Kleponis
FOTO EPA-EFE / Chris Kleponis

Un judecător federal a respins sâmbătă procesul deschis de echipa de campanie a preşedintelui Donald Trump în Pennsylvania, spunând că acesta conţine argumente juridice „lipsite de fundament” şi l-a numit „monstrul lui Frankenstein”, relatează NBC.

Judecătorul Matthew Brann din Williamsport (Pennsylvania) a respins o cerere prin care echipa lui Trump căuta să împiedice oficialii statului să certifice rezultatele alegerilor prezidenţiale în acest stat.
 
Brann a mai spus că el nu are autoritatea „de a lua dreptul de vot nici măcar al unei singure persoane, să nu mai vorbim despre milioane de cetăţeni”.
 
În decizia de 37 de pagini, Brann a spus că echipa campaniei lui Trump i-a cerut să „priveze de drepturi aproximativ 7 milioane de alegători” şi că nu a putut găsi niciun caz în care un reclamant „a căutat o cale de atac atât de drastică în contestarea unor alegeri”.
 
El a subliniat că în faţa curţii au fost aduse argumente fără bază şi că au fost făcute „acuzaţii speculative”.
 
„În Statele Unite ale Americii, asta nu poate justifica luarea dreptului electoral nici măcar al unui singur alegător, să nu mai vorbim despre toţi votanţii din al şaselea cel mai populat stat”, a scris judecătorul.
 
Procesul a fost deschis pe 9 noiembrie, la şase zile după alegerile prezidenţiale. A fost susţinut că oficialii electorali din districte au gestionat necorespunzător voturile exprimate prin corespondenţă. Unele districte şi-au anunţat alegătorii că pot modifica mici defecte, precum lipsa „plicurilor confidenţiale”, iar altele nu.
 
„Această revendicare, precum monstrul lui Frankenstein, a fost cusută la întâmplare”, a mai scris Brann, judecător republican numit de fostul preşedinte Barack Obama.
 
Calea de atac căutată de echipa de campanie a lui Trump, a adăugat el, a mers prea departe.
 
Într-un comunicat, echipa preşedintelui în exerciţiu a transmis că va căuta să facă apel la Curtea de Apel. „Suntem dezamăgiţi că nu am avut nici măcar ocazia de a ne prezenta dovezile la o audiere”.
 
Din ziua alegerilor, echipa lui Trump a dat în judecată comitetele electorale din districtele Philadelphia, Allegheny, Chester, Delaware, Montgomery, Northampton şi Centre. Curtea Supremă din Pennsylvania a respins marţi procesul din Philadelphia, iar în hotărâre a fost arătat că oficialii nu au încălcat legea statală prin menţinerea distanţei de cel puţin 5 metri între observatori şi cei care au numărat voturile.
 
A fost cerută şi o a renumărare a voturilor în Georgia, după ce prima - realizată manual, finalizată joi şi cerificată vineri - nu a fost în favoarea lui Trump. Echipele de campanie pot cere renumărarea automată, dacă diferenţa este de 0,5%. Rezultatul certificat arăta că democratul Joe Biden a avut 49,51% dintre voturi, iar Trump, 49,25%.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

12 Comentarii

Buratino
22.11.2020, 09:02:09

Sarlatanu' gusat se zbate ca pestele pe uscat. Pierdu alegerile shi, incepind cu 21 ianuarie, il asteapta o sumedenie de procese pt. evaziune fiscala, frauda, coruptie samd. Va fi o telenovela interesanta.

+9 (15 voturi)
Utilizator Adevărul
22.11.2020, 09:39:26

Comentariu considerat abuziv.

inuendo
22.11.2020, 09:57:50

Până la urmă, un răspuns de om integru trimite în ridicol orice încercare de circ electoral și mediatic în favoarea guzganului portocaliu. Cred că perioada asta de trumpism va fi repede uitată de națiunea americană.

-3 (25 voturi)
Utilizator Adevărul
22.11.2020, 09:37:24

Comentariu considerat abuziv.

Mihai Tarnopol
22.11.2020, 09:57:51

Bantuit de hopuri mentale freudiene, acest judecator vandut ne vorbeste de Frankenstein. Era probabil cu gandul la acel mosh ramolit, mincinos patologic, mituit de chinezi si rusi, acum parte centrala din "cea mai mare masinarie de frauda din istoria politica americana" - cuvintele lui. Legea spune clar, orice vot care nu e numarat in prezenta ambilor observatori electorali, democrat si republican, E UN VOT NUL! In caz contrar, America se poate compara cu republicile bananiere. Iar statele democrate deja au inceput sa semene cu Zimbabwe. Doar in Pennsylvania au fost numarate in acest mod peste 600 000 de buletine de vot! De unde stim ca nu erau voturi ilegale, toate pt Biden? Puteau sa fie si pentru Mickey Mouse, nu stie nimeni! De ce se feresc democratii de audit?

-15 (27 voturi)

Vezi toate comentariile (12)

Modifică Setările