Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Procesul morţii lui George Floyd. Avocatul poliţistului Chauvin cere achitarea

6
20 Apr 2021 03:11:00
Autor: Lucaniuc Florentin
Foto EPA EFE
Foto EPA EFE

Membrii juriului din procesul lui Derek Chauvin s-au retras luni pentru a delibera cu uşile închise cu privire la responsabilitatea poliţistului alb în moartea lui George Floyd, potrivit AFP.

„Trebuie să fiţi absolut imparţiali”, le-a spus judecătorul Peter Cahill, îndemnându-i să „examineze dovezile, să le cântărească şi să aplice legea”.
 
Chauvin, un fost ofiţer de poliţie din Minneapolis, în vârstă de 45 de ani, a pledat nevinovat de acuzaţiile de crimă, omucidere şi violenţă intenţionată care au dus la moartea lui George Floyd. El se confruntă cu o posibilă pedeapsa de până la 40 de ani de închisoare.
 
oliţistului Derek Chauvin a cerut achitarea clientului său, spunând că procuratura nu a furnizat dovezi irefutabile ale vinovăţiei sale.
 
Acuzare: Moartea lui George Floyd sub genunchiul lui Derek Chauvin a fost „o crimă” şi nu o arestare greşită, a declarat luni procurorul.
 
Moartea lui George Floyd a survenit din cauza „nivelurilor scăzute de oxigen” după o combinaţie de acţiuni ale poliţiei care l-au imobilizat timp de aproape zece minute, a declarat joi un expert la procesul poliţistului Derek Chauvin, care a abordat problema centrală a cauzelor morţii afro-americanului, potrivit AFP.
 
Derek Chauvin, în vârstă de 45 de ani, este acuzat că l-a ucis pe George Floyd pe 25 mai 2020, în timp ce l-a imobilizat pe acesta cu genunchiul pe gât, în timp ce acesta îşi pierdea treptat cunoştinţa, o dramă care a stârnit un val istoric de furie împotriva rasismului şi a violenţei poliţiei în Statele Unite.
 
George Floyd strigase în repetate rânduri „Nu pot respira” poliţiei care îl ţinea întins cu faţa în jos pe asfalt, cu mâinile încătuşate la spate, punând presiune pe spate, gât şi coaste. Potrivit lui Martin Tobin, un pneumolog chemat să depună mărturie de către acuzare, această combinaţie de factori a dus la moartea sa, prins între forţa poliţiei şi sol.
 
„Cu fiecare respiraţie, trebuie să lupte împotriva asfaltului, trebuie să lupte cu nivelul scăzut de aer pe care îl aspiră încercând să ridice genunchii poliţiştilor” care îşi apasă mâinile pe cutia toracică, a explicat juraţilor pneumologul, folosind fotografii şi schiţe.
 
Moartea lui George Floyd s-a datorat „unui nivel scăzut de oxigen” cauzat de dificultăţi în respiraţie, „care i-a afectat creierul şi a provocat o aritmie care a provocat insuficienţă cardiacă”, a spus dr. Tobin. El susţine astfel teza acuzării, potrivit căreia George Floyd a fost sufocat de presiunea exercitată de Derek Chauvin, în timp ce autopsia a constatat doar un stop cardiac, scrie Hotnews.ro

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Index 4.2.2
20.04.2021, 05:06:16

De multe ori in AMerica zilelor noastre , calaii si crimnalii se dau victime!

+5 (13 voturi)
Dr. No
20.04.2021, 08:27:09

Iar criminalii și infractorii devin mari simboluri gen Floyd. Dezgustător.

-2 (16 voturi)
gyll
20.04.2021, 07:15:25

Floyd a murit nu din cauza polițistului, a murit datorită comportamentului agresiv pe care l-a avut în relația cu polițiști, fiind sub influenta drogurilor.

+8 (8 voturi)
Dr. No
20.04.2021, 08:25:09

Omul e judecat de justiție pentru crima și de sistem pentru rasism. Nici una nici alta nu pot fi dovedite in fapt. Dar aici nu e vorba de subiectivitate ci de inchiziție pentru că verdictul nu poate fi decât unul altfel orașele americane vor fi devalizate de milițiile blm și hoardele de progresiști woke fanatici. America trăiește drama propriei utopii.

-1 (13 voturi)
FtheUE
20.04.2021, 09:30:21

Desigur, nici un cuvințel in articol despre faptul ca maimuța infractoare era drogată și 2 din cei 4 polițiști care l-au legat erau și ei negrii

-2 (12 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările