Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Procuratura din Manhattan a intrat în posesia declaraţiilor fiscale ale lui Donald Trump

71
25 Feb 2021 20:10:21
Autor: News.ro
Fostul preşedinte al SUA Donald Trump
Fostul preşedinte al SUA Donald Trump

Procuratura din Manhattan a obţinut dosarele fiscale ale fostului preşedinte american Donald Trump, prin executarea unei citaţii, după ce Curtea Supremă a respins un ultim recurs al miliardarului, la începutul săptămânii, relatează CBS News.

 Procurorii au intrat în posesia acestor documente fiscale luni, când Trump a încercat să-i împiedice să le obţină, anunţă un purtător de cuvânt al procurorului Cyrus Vance, Danny Frost.
 
Fostul preşedinte a luptat înregul mandat ca declaraţiile fiscale să nu-i fie dezvăluite şi acuză că demersurile procuraturii sunt motivate politic.
 
Biroul lui Vance investighează afacerile lui Trump din 2018 şi s-a concentrat iniţial asupra plăţii unor sume de bani în schimbul tăcerii a două femei care susţin că au întreţinut relaţii sexuale cu acesta.
 
Însă documente judiciare arată că ancheta s-a lărgit şi vizează eventuale fraude fiscale şi comerciale cu privire la evaluarea proprietăţilor de către Trump Organization.
 
Cabinetul de expertiză contabilă Mazars USA, care deţine documentele cerute, a anunţat după hotărârea Curţii Supreme de luni că-şi va îndeplini ”toate obligaţiile profesionale şi legale”.
 
Potrivit unor documente judiciare depuse de biroul lui Vance în cadrul acestei bătălii, procurorii examinează discrepanţe mari între evaluaea proprietăţilor lui Trump.
 
Procurorii scriau în septembrie că evaluarea lui Trump a proprietăţii Seven Springs de la periferia New Yorkului a variat, în ultimul deceniu, de la 25 şi 50 de milioane de dolari la 261 şi 291 de milioane de dolari.
 
Potrivit altor documente, procurorii examinează o proprietate de 200 de acri (aproape 81.000 de hectare), din zona localităţilor Bedford, New Castle şi North Castle, la New York.
 
Un inginer care a lucrat la Seven Springs pentru Trump, Ralph Mastromonaco declara la 11 februarie pentru CBS că a primit o citaţie cu privire la activitatea sa.
 
El a declarat că a dat curs citaţiei şi a predat hărţi şi documente pe care le-a întocmit pentru Trump Organization în urmă cu aproape zece ani.
 
El a fost citat după ce anchetatori din Manhattan au trimis citaţii unui funcţionar din Bedford.
 
Citaţia marelui juriu, pe care CBS scrie că putut să o consulte, solicita documente cu privire la evaluări, inclusiv fiscale, şi contestări fiscale cu privire la Seven Springs.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

71 Comentarii

Index 4.2.2
25.02.2021, 20:25:46

Acum o sa se vada cat de "succes" om de afaceri este Trump, care a trait toata viatza din returnari fiscale, falsuri in acte, tzepe si alte magarii! Dar deh, pelicanii cuckservatori vazura in el un Mesia care trebuia sa-si salveze( de ce anume si cum nu se stie!)!

+15 (23 voturi)
Sorin Farmache
25.02.2021, 20:27:28

Nu au reusit de doua ori sa-l demita si acum cauta sa-l infunde cu ceva.

-13 (15 voturi)
Realist
25.02.2021, 20:33:15

Acu-acu incep si procesele pentru viol - ca alde Trump al luat la rand toate "curbele" de pe mapamond ! "Curat presedinte", ar zice Caragiale :)

+14 (18 voturi)
Index 4.2.2
25.02.2021, 20:36:36

Nu au reusit sa-l demita deoarece Republicanii au votat politic, sa-l apere, nicidecum sa afle adevarul!

+14 (18 voturi)
Sorin Farmache
25.02.2021, 20:35:04

Vom trai si vom vedea pana atunci sa ne ocupam de momaia de la Casa Alba. "Aproape 3 duzini de democrati semnează o scrisoare prin care îi solicită lui Biden să fie eliminat de autoritatea unică pentru a lansa armele nucleare: „Vestirea unei persoane cu această autoritate implică riscuri reale”" "Au recunoscut doar democrații că au instalat un om în Casa Albă care nu este apt pentru funcții?" "Biden a spus odată că, dacă lucrurile se vor înrăutăți vreodată, el ar spune pur și simplu că a avut un fel de boală, a demisionat și a predat puterea altor radicali de extremă stângă. Asta pare din ce în ce mai mult ca o strategie și tot mai puțin ca o glumă. Aproape 3 duzini de democrați au cerut ca Joe Biden să renunțe la controlul codurilor nucleare de supunere și să renunțe la controlul democraților radicali cu inteligențe, probabil, mai funcționale." https://100percentfedup.com/dems-sign-letter-admitting-biden-unfit-for-office-dont-trust-him-with-nukes-seek-to-strip-him-of-powers/

-11 (15 voturi)

Vezi toate comentariile (71)

Modifică Setările