Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Producătorul câinelui-robot Spot, deranjat de un proiect în cadrul căruia patrupedul distruge o galerie de artă

2
25 Feb 2021 10:33:28
Autor: Cristina Ene

Producătorul patrupedului-robot Spot a criticat o instalaţie virtuală de artă care echipează cu o puşcă de paintball delicatul câine-robot.

MSCHF, grupul din spatele iniţiativei, cunoscut pentru glumele şi produsele sale virale, a sugerat că robotul poate fi utilizat în operaţiuni militare, relatează BBC.
 
Boston Dynamics a numit proiectul „provocator” avertizând că dacă proiectul va fi pus în aplicare garanţia robotului va fi anulată, riscând să nu mai primească actualizări. În plus, compania are o politică care stipulează că roboţii săi nu pot fi folosiţi să facă rău sau să provoace daune oamenilor sau animalelor.
 
Proiectul, numit „ Spot's Rampage” (Masacrul lui Spot), a fost programat pentru miercuri şi constă în controlul de la distanţă al clienţilor care au ocazia să împuşte cu vopsea cu ajutorul câinelui-robot.
 
Fiecare utilizator are două minute de distracţie la dispoziţie.
 
 
Pe site-ul proiectului, SPOT apare într-o galerie de artă cu o puşcă de paintball ataşată pe spatele său. El are şi o etichetă cu specificaţii şi preţ: Câine de război, 74.500 de dolari.
 
„Ne-am consultat cu Boston Dynamics şi au urât ideea. Ne-au promis doi roboţi Spot gratis dacă renunţăm la armă. Asta ne-a facut şi mai hotărâţi să mergem mai departe cu proiectul”.
 
Boston Dynamics a vândut anul trecut 400 de roboţi Spot, cu utilizări în mai multe industrii, între care construcţii, minerit, platforme petroliere şi uzine nucleare.
 
Deşi cercetările care au stat la baza construcţiei robotului au fost finanţate de armata americană, compania îl prezintă pe Spot în timpul unor sarcini paşnice precum grădinărit şi curăţenie.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

UnuldinVancouverCanada
25.02.2021, 11:07:00

Asta nu e tot robot? https://assets.republica.ro/20151203/473502ce7c1b13031a3381b8299bdd31b3e98df8.jpg

+8 (8 voturi)
miron miron
25.02.2021, 13:12:02

Poate era mai bine sa-si dea liber prin Bucuresti. Avem atatea cățele in călduri la vremea asta. Poate ne alegem si noi cu ceva bioroboti pe gratis.

Modifică Setările