Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Roger Stone, fostul consilier al lui Trump, condamnat la 40 de luni de închisoare

10
20 Feb 2020 19:53:49
Autor: Cristina Ene
Roger Stone ajunge la tribunal împreună cu soţia sa pentru pronunţarea sentinţei FOTO EPA-EFE
Roger Stone ajunge la tribunal împreună cu soţia sa pentru pronunţarea sentinţei FOTO EPA-EFE

Judecătoarea  Amy Berman Jackson care cu o zi în urmă a respins cererea avocaţilor lui Roger Stone de amânare a pronunţării sentinţei l-a condamnat pe fostul aliat al preşedintelui american Donald Trump la 40 de luni de închisoare, relatează CNN.

Fostul consilier al lui Donald Trump a fost acuzat anul trecut între altele că a minţit Congresul, a corupt martori şi a obstrucţionat ancheta cu privire la implicarea Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016.

Roger Stone nu s-a adresat curţii. Judecătoarea a menţionat ca „inacceptabilă” imaginea postată de acesta pe o reţea de socializare cu o armă îndreptată asupra unui judecător.

„Stone nu a fost judecat pentru că l-a susţinut pe preşedinte, ci pentru că l-a acoperit”, a spus judecătoarea Amy Berman Jackson.

Judecătoarea a subliniat faptul că Stone a presat martori precum Randy Credico să nu depună mărturie – Stone a afirmat că acesta a fost singurul său intermediar.

În 2018 l-a ameninţat pe Credico numindu-l şobolan, spunând că avocaţii săi îl vor face bucăţi şi că îi va ucide câinele.

„Toate declaraţiile astea au fost false. De asta a fost pus sub acuzare, nu pentru activităţile sale politice. Ideea că acest caz rămâne în picioare sau cade în funcţie de dovedirea amestecului Rusiei sau a atacului informatic al Rusiei este de asemenea una falsă”.

În cadrul audierilor a reieşit că Stone a minţit de cinci ori sub jurământ, inclusiv în legătură cu conversaţiile avute cu oficiali din echipa de campanile a lui Trump şi cu un presupus „intermediar” cu WikiLeaks. În aceeaşi periodă Rusia ataca informatic Comitetul Naţional Democrat.

Procurorii ceruseră o pedeapsă cuprinsă între 7 şi 9 ani de închisoare, însă procurorul special William Barr a retras recomandarea la câteva ore după ce Trump a scris pe Twitter că este mult prea aspră, intervenţie care a dus la demisia celor patru procurori de caz.
 
Azi unul dintre noii procurorii desemnaţi a declarat că Departamentul de Justiţie susţine memorandumul iniţial cu privire la condamnare argumentând că „instanţa ar trebui să acorde o perioadă substanţială de încarcerare” în cazul lui Roger Stone.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

Badea Scârţan !
20.02.2020, 20:45:52

Ce coincidenta bizara...Trei din cei patru procurori sunt Democrati declarati. Printre care si cel cu ,,mentinerea pedepsei initiale. E si mai bizar ca pentru fapte similare oficiali de rang inalt(McCabe FBI, Comey FBI, Brennan CIA, etc, etc) Democrati abia mascati, in stilul deep-state-ului husseinist, nu sunt atinsi nici macar de o pasagera indispozitie intestinala. Buna tara, rea tocmeala, unde toti sunt egali, insa unii sunt ceva mai egali decat altii.

-1 (7 voturi)
Una pe zi
20.02.2020, 22:20:56

Trump o sa rezolve problema prin gratiere. nu o sa faca o zi de puscarie.

-1 (5 voturi)
Index 4.2
20.02.2020, 23:17:59

Corb la corb nu isi scoate ochii!

-2 (4 voturi)
Index 4.2
20.02.2020, 23:10:31

Ce pedeapsa usoara pentru un escrok de talie internationala, asociat si complice a lu Trampa de la casa blanca!

-1 (3 voturi)
Index 4.2
20.02.2020, 23:17:19

Mincinosii au fost instalati la putere in USA in 2016 iar al mare di tot pus pi tronul lu Pinochio!

-1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (10)