Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Rupert Murdoch, proprietarul Fox News: Prea mulţi oameni au luptat pentru ca libertatea de exprimare să fie suprimată de această ortodoxie justiţiară

28
26 Jan 2021 19:09:42
Autor: Cristina Ene
Rupert Murdoch Foto Getty Images
Rupert Murdoch Foto Getty Images

În discursul înregistrat de acceptare a unui premiu pentru întreaga activitate din partea Fundaţiei Australia Day, mogulul media Rupert Murdoch, proprietarul News Corp. şi Fox Corporation, a denunţat „cenzura” mass-mediei din partea platformelor sociale menită să „împiedice indivizii şi societăţile în a-şi împlini potenţialul”.

Murdoch, 89 de ani, născut în Australia şi cetăţean american, a primit sâmbătă un premiu pentru întreaga activitate din partea Australia Day Foundation, un ONG din Marea Britanie care recunoaşte meritele australienilor care trăiesc în Regat din mai multe sectoare de activitate.
 
Premiile fundaţiei britanice sunt oferite „membrilor comunităţii noastre care au avut contribuţii semnificative în relaţiile dintre Australia şi Marea Britanie”, potrivit Mediaite.
 
„Noi, cei din media, avem o adevărată de provocare de înfruntat: un val de cenzură menită să reducă la tăcere conversaţia, să înfrâneze dezbaterea şi, în ultimă instanţă, să împiedice indivizii şi societăţile să-şi împlinească potenţialul. Această impunere rigidă a conformităţii, ajutată şi încurajată de aşa-numita social media, este o cămaşă de forţă pentru sensibilitate. Prea mulţi oameni au luptat din greu în prea multe părţi ale lumii pentru ca libertatea de exprimare să fie acum suprimată de această îngrozitoare ortodoxie justiţiară” (în engleză, woke orthodoxy; woke este un termen care se referă la justiţia rasială, politică şi socială).
 
 
Murdoch deţine un imperiu media care cuprinde reţeaua Fox News şi mai multe publicaţii britanice, americane şi australiene, între care The Times of London, The Wall Street Journal, New York Post şi Herald Sun (Australia).

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

28 Comentarii

Utilizator Adevărul
26.01.2021, 19:16:45

Comentariu considerat abuziv.

Man Ros
26.01.2021, 19:52:26

Pregatiti-va ca vin trolii platiti sa dea dislike.

-11 (31 voturi)
Oriana.
26.01.2021, 20:04:16

who cares? bietii de ei, atata satisfactie mizera le-a mai ramas Ai citit ca deja de anul trecut Bidon avea intentia sa puna mana pe Section 230, adica abrogat? Ar fi in sfarsit primul lucru bun, https://www.bzi.ro/joe-biden-presedintele-sua-si-mark-zuckerberg-nu-se-inteleg-presedintele-ar-putea-revoca-o-lege-care-ar-aduce-pagube-importante-pentru-facebook-4114633 Trump i-a implorat pe senatorii lui macar sa modifice SECTION 230 si n-au vrut sa-l asculte, acum si-au dat seama ca oricine in America poate fi cenzurat, au dat imunitate totala la cartelul asta Big-Tech. Pare ca Zuckerberg, spun gastele de la cnn - viseaza sa devina Presedintele Americii, dupa mizeriile pe care a fost in stare sa le faca, chiar nu-i dau nicio sansa.

-5 (29 voturi)
Oriana.
26.01.2021, 19:54:48

Pai bine Mister Murdoch, ai pasat Fox News la fiu'tu Lachlan care s-a dus dupa coada media faxe news, rezultatul, Fox e in cadere libera, de abonamente, de spectatori. La fel s-a intamplat si cu New York Post, ulyimul mohican de pressa libera, ati publicat un articool mizerabil impotriva lui Trump fara niciun motiv. E o placere insa Sky News Australia, americanii merg sa vada video pe youtube, mii de postings. Practic in America, a mai ramas NewsMax tv concurenta cu Fox si restul de broaste macaitoare in cor.

-11 (19 voturi)
costea petre
26.01.2021, 20:01:15

"Corectitudinea politica" pe care o propaga asa numitii progresisti mi se pare o forma dezgustatoare de cenzura. Nu trebuie sa impuna nimeni nimanui valorile lui in mod imperativ, constrangator, ci prin puterea de convingere ale argumentelor sale. Daca va exista intentia ca valorile cuiva sa fie adoptate mecanic de catre altcineneva, fara efortul intelectual de evaluare al celui caruia vrea sa i se impuna aceste valori, adica sa le accepte mecanic, ca venind de la o entitate atotstiutoare, se ajunge la dictatura.

+4 (12 voturi)

Vezi toate comentariile (28)

Modifică Setările