Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Rusia a devenit al doilea furnizor de petrol pentru SUA

19
5 Aug 2021 08:05:33
Autor: George-Andrei Cristescu
FOTO SHUTTERSTOCK
FOTO SHUTTERSTOCK

Rusia a devenit al doilea cel mai mare furnizor de petrol pentru SUA după Canada, lu\nd locul Mexicului, potrivit Bloomberg preluat de Mediafax.

Potrivit datelor guvernamentale, Importurile americane de produse petroliere brute şi rafinate de la Rusia au crescut cu 23% în luna mai, până la 844.000 de barili pe zi faţă de luna precedentă.
 
Rusia a devenit o sursă favorită pentru producătorii americani de carburanţi, înlocuind petrolul greu din Venezuela, supusă sancţiunilor comerciale, şi din Orientul Mijlociu, unde limitările impuse de OPEC au redus transporturile.
 
În absenţa unor sancţiuni efective, companiile americane nu sunt obligate să ţină cont de obiectivele diplomatice şi geopolitice ale Casei Albe.
 
Canada reprezintă aproape jumătate din importurile SUA, livrând aproape de cinci ori mai mult decât Rusia, arată datele.
 
Estimările arată că, în viitor, livrările de petrol din Rusia vor fi mai mari, sub efectul creşterii lente a producţiei OPEC şi aliaţilor săi. Un alt factor de remarcat sunt preţurile mai mici faţă de alte surse, care vor atrage şi mai multe achiziţii, spun analiştii, scrie Mediafax.
 
„El (Putin) conduce o economie care are arme nucleare şi zăcăminte de petrol şi nimic altceva. Nimic altceva. Economia lor este ..., ce ? A opta cea mai mică din lume acum, cea mai mare din lume ? El ştie că are cu adevărat o problemă, ceea ce în opinia mea îl face chiar şi mai periculos”, spunea preşedintele american Joe Biden în cadrul unui discurs despre atacurile informatice ale Rusiei şi potenţialul unui „război real” declanşat asupra SUA.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

19 Comentarii

Cotor
5.08.2021, 08:12:14

Era evident ca Rusia fiind cea mai bogata tara din lume va acapara SUA destul de repede . Doar cand ne amintim ce gat facea americanii ca Europa e dependenta de Rusia pe gaze !

-11 (15 voturi)
jan11
5.08.2021, 08:41:59

Cotoarba-Dar doctorul ce zice ma,te mai faci bine sau nu.Ca dupa cum aberezi,nu cred.

+9 (17 voturi)
fact check
5.08.2021, 09:01:34

@ Cotor fi antena aici. Sa zicem (de dragul exercitiului) ca SUA importa 100 de barili/an - Canada livreaza aproape jumatate (conform statisticilor) deci...(maxim ) 50 barili/an - Rusia de 5 ori mai putin decat Canada Cati barili importa SUA din Rusia? Raspuns - Rusia livreaza 50/5 = 10barili Mai precis SUA importa MAI PUTIN de 10% din necesarul sau de petrol de la rusi. ZECE la % Supune-mi acum, @cotor, cum acapareaza bogata Rusie pe saraca SUA?

+4 (6 voturi)
Damian Marius
5.08.2021, 09:21:13

Alt cretin nesătul se repede la Cototu” americanilor:)))) SUA, unde s-au inventat primele sonde, dispun de resurse uriașe de petrol și de gaze naturale. Unele zăcăminte le mențin la un nivel foarte scăzut de exploatare iar alte altele sunt complet închise. SUA duce o politică de conservare a resurselor pentru un viitor încă nesigur al Planetei. Economia americană NU depinde de petrolul importat din Putleria. De pildă PIB-ul, Texasului este mai mare decât PIB-ul Putleriei! SUA produc gaze lichefiate în cantități uriașe concurând Putleria pe piața europeană. Există indicii că americanii păstrează petrolul importat depozitându-l în averse, caverne, peșteri.. Pentru că au bani SUA cumpără petrol din toată lumea. O țară bogată și puternică este cea care cumpără petrol în cantități uriașe și nu cea care vinde, Kotoare prostovane! Sunt și alte beneficii. Putleria devine dependentă de importurile americane cae controlează astfel o parte din veniturile Putleriei și întăresc dolarul. Conductele și petrolierele, tehnicienii petroliști, funcționarii, diplomații și spionii americani pătrund în porturile și în regiunile petroliere ale mujicilor, etc.... Observ cu satisfacție că trollacheii devin din ce în ce mai proști. Este o adevărată întrecere în prostie între repetenți. Kotor se află în fruntea plutonului. Nu te lăsa Kotoare, ce cotoru” tău!:)))

-6 (14 voturi)
Victor Nagy
5.08.2021, 09:01:21

........... Ei au voie sa faca afaceri profitbile cu Rusia .... Babuinii au interdictie ... ei sunt pusi sa latre la gard . Si babuinii dau din coada bucurosi .

-12 (12 voturi)

Vezi toate comentariile (19)

Modifică Setările