Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Scandal în SUA după ce FBI a folosit pozele unor angajate pentru a atrage prădătorii sexuali

5
5 Aug 2021 12:09:49
Autor: Maria Ţaga
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Departamentul de Justiţie din Statelor Unite ale Americii a descoperit că FBI-ul a folosit fotografii ale unor angajate ca momeală pentru prădătorii sexuali, scrie BBC.

Potrivit unui raport, persoanele respective nu erau certificate pentru o astfel de activitate sub acoperire, iar pozele le-ar fi pus pe angajate în pericol.

Ca răspuns, FBI-ul şi-a recunoscut greşeala şi a anunţat că va schimba politica şi va implementa noi ghiduri de acţiune pentru astfel de misiuni, potrivit BBC.

Raportul nu a menţionat cât de răspândită este această practică şi nu a acuzat agenţii că ar fi folosit fotografiile fără să le spună colegelor lor.

De asemenea, în imagini, angajatele erau îmbrăcate şi aveau faţa cenzurată. Cu toate acestea, raportul a accentuat faptul că fotografiile ar fi putut fi copiate şi distribuie, punând „angajatele în pericol, devenind victime ale prădătorilor sexuali”.

Această practică a fost descoperită după o investigaţie privind posibila relaţie dintre doi angajaţi. Agentul i-a cerut angajatei din cadrul serviciilor auxiliare din FBI fotografii provocatoare, pentru a le folosi în operaţiuni online sub acoperire, scrie în raportul Departamentului de Justiţie.

„Angajaţii speciali din FBI au folosit fotografii ale angajatelor din serviciile auxiliare care se dădeau drept minore sau prostituate pentru a atrage prădătorii sexuali”, se arată în acelaşi raport.

Potrivit documentului, angajaţii auxiliari nu sunt certificaţi pentru aceste roluri şi misiuni. Politica FBI spune că angajaţii din serviciile auxiliare pot fi folosiţi în astfel de misiuni sub acoperire doar dacă este absolut necesar, dar doar după aprobarea agentului care conduce operaţiunea.

FBI notează pe site-ul său că agenţii se folosesc de conturi false pe reţelele de socializare, de cele mai multe ori se dau drept copii, pentru a-i aresta pe prădători.

În 2020, un grup de agenţi condus de Departamentul de Justiţie a efectuat peste 109.000 de investigaţii privind pedofilia şi abuzurile sexuale asupra copiilor, care au dus la arestarea a peste 9.200 de persoane.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Cotor
5.08.2021, 12:13:54

Ha ha ha !

-9 (9 voturi)
Cotor
5.08.2021, 12:19:31

"De asemenea, în imagini, angajatele erau îmbrăcate şi aveau faţa cenzurată. Agentul i-a cerut angajatei din cadrul serviciilor auxiliare din FBI fotografii provocatoare" Ha ha ha , ce creiere mici pot avea contribuabilii la care li se livreaza astea ! Deci angajata trebuia sa dea poze provocatoare da imbracata cu suba si fular si cu fata mazgalita ! Ha ha ha !

-8 (10 voturi)
Kongo-Müller
5.08.2021, 13:04:51

Pentru a prinde pedofili si violatori, orice metoda e binevenita. Bravo FBI. Pedofilii si violatorii nu au ce cauta in libertate !

-6 (10 voturi)
OmTacut2 มวยโบราณ
5.08.2021, 14:58:00

Kongo-Muller Nu inteleg de ce ai luat minusuri la acest comentariu. Intr-adevar, cum ai scris, pedofilii si violatorii nu au ce cauta in libertate!

+9 (9 voturi)
Kongo-Müller
5.08.2021, 17:04:01

Eu inteleg foarte bine. E unul singur, care si-a facut multe conturi. Acum vreo 6-8 luni redactia le mai stergea, dar vad ca au lasat-o balta ... Il cunoastem toti. Se tot lauda ca sta departe de Romania, si are o problema cu crestinii ortodoxi Nu-i greu sa-l gasesti, uita te cine e pe + :))

-9 (9 voturi)
Modifică Setările