Scandalul Jeff Bezos - „National Enquirer“ capătă conotaţii politice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandal dintre Jeff-Bazos, proprietarul gigantului Amazon şi al influentului ziarul „Washington Post“ şi tabloidul National Enquirer, proprietatea firmei „American Media”, condusă de David Pecker, un apropiat al preşedintelui Donald Trump, capătă conotaţii politice.

Tabloidul „National Inquirer“ este bănuit că ar fi acţionat din nou pentru a-l apăra pe Trump, pentru că a mai lucrat pentrul liderul de la Casa Albă.  „National Enquirer“ a scos la iveală de curând legătura extraconjugală al lui Bezos cu o fosta realizatoare de televiziune, Lauren Sanchez. 

Dezvăluirile au fost însoţite de mesaje pe Internet şi fotografii cu cei doi şi au dus la divorţul şefului Amazon , care era căsătorit de 25 de ani. Imediat după aceste dezvăluiri,Bezos i-a cerut şefului serviciului său de securitate să afle cum au ajuns mesajele respective în posesia tabloidului. Dar presa americană şi-a adus aminte de o poveste ceva mai veche care îl plasează pe proprietarul „National Enquirer“, David Pecker, ăntr-un alt scandal, în legătură cu campania vechiului său prieten Donald Trump. 

Din declaraţiile avocatului acestuia din urma a rezultat că între altele, „American Media” a fost intermediarul care a plătit uneia dintre amantele lui Trump, 130.000 de dolari pentru ca aceasta să tacă, în legătură cu relaţia respectivă. Pentru ca această muşamalizare s-a petrecut pe fondul campaniei electorale, un tribunal din New York a stabilit că American Media a făcut o contribuţie ilegală de campanie, ceea ce este un delict penal. 

A urmat o înţelegere în care „American Media” a oferit procurorilor informaţii suplimentare, în schimbul achitării şi în acel context, compania a acceptat să fie supravegheată timp de trei ani şi dacă va comite vreun delict, cazul poate fi reactivat, notează europa liberă. Când a aparut articolul despre Bezos, „National Inquirer“ a fost bănuit că ar fi acţionat din nou pentru a-l apăra pe Trump, ştiut fiind că Bezos este proprietarul ziarului „Washington Post“, pe care preşedintele îl consideră ostil. 

În acel context, avocaţi ai firmei „American Media” l-au şantajat pe Bezos, scriindu-i că nu vor publica alte mesaje şi fotografii compromiţătoare, daca el declară că ancheta împotriva sa nu a fost motivată politic. Bezos a făcut însă public acest şantaj. În plus, el scris pe blog că ar putea exista şi o conexiune saudită, relatând că David Pecker ar fi fost recompensat de Trump, după ce a devenit preşedinte, cu o cină la care a participat o influentă oficialitate saudită, ştiut fiind că Pecker avea interese de afaceri în Arabia Saudită. Or „Washington Post“ continuă să preseze administraţia Trump în legătură cu bănuiala că prinţul moştenitor şi lider de facto al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman ar fi fost implicat în uciderea ziaristului saudit Jamal Khashoggi. 

Proprietarul „National Enquirer“ a respins vineri acuzaţiile de "extorsiune şi şantaj" ale directorului executiv Amazon, Jeff Bezos, spunând că articolul său despre o relaţie extraconjugală în care este implicat cel mai bogat om din lume a fost legal şi va investiga afirmaţiile sale, relatează Reuters. 

Procuratura americană din Manhattan examinează dacă pretinsa extorsiune a încălcat un acord de neîncepere a urmăririi penale, a spus o persoană familiarizată cu chestiunea, confirmând un raport anterior al Bloomberg News."American Media crede cu hotărîre că a acţionat în mod legal în raportul despre povestea domnului Bezos", a anunţat compania într-un comunicat.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite