Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Scandalul de prostituţie vizând agenţi ai lui Barack Obama s-ar putea extinde

0
16 Apr 2012 04:40:17
Autor: adevarul
Prostituţia este legală în anumite zone ale Columbiei
Prostituţia este legală în anumite zone ale Columbiei

Scandalul poliţiştilor de elită implicaţi într-un caz de prostituţie în Columbia, unde Barack Obama a efectuat o vizită la sfârşitul săptămânii, ar putea să se extindă şi la alţi agenţi "Secret Service", însărcinat cu protecţia preşedintelui, a declarat duminică un ales republican, relatează AFP.

Darrell Issa, preşedintele Comisiei pentru supravegherea serviciilor administraţiei, intervievat de postul CBS, s-a întrebat în legătură cu o eventuală reformare a Secret Service, notează Mediafax.

Unsprezece membri ai acestui serviciu au fost suspendaţi sâmbătă. Ei sunt suspectaţi că au frecventat prostituate din Cartagena, în Columbia, unde Obama participa la summitul Americilor. Cinci militari americani sunt implicaţi, de asemenea, în acest scandal.

Issa şi-a exprimat îndoiala cu privire la caracterul izolat al acestui caz. "Noi credem că numărul (de agenţi vizaţi) ar putea fi mult mai mare şi ne informăm asupra numărului de persoane implicate", a dat asigurări alesul republican.

"Asemenea lucruri nu se întâmplă doar o singură dată, dacă nu s-au întâmplat anterior", a adăugat el.
Potrivit acestuia, o asemenea situaţie îi poate face vulnerabili pe agenţi la posibile tentative de şantaj, lucru care ridică, în opinia sa, o problemă de securitate naţională.

"Trebuie să întrebăm: unde sunt dispozitivele menite să împiedice ca acest lucru să se întâmple?", a declarat el.
Niciunul dintre agenţii implicaţi nu era desemnat să asigure protecţia directă a preşedintelui, potrivit Secret Service. Agenţii suspendaţi au fost trimişi la Washington pentru a fi interogaţi.

Citește și:

Femeia de moravuri uşoare şi agentul secret. Filmul XXX de la Cartagena, în timpul Summitului Americilor


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările