Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Scene din viaţa Congresului american: un ales republican vrea să afle dacă schimbarea orbitei Lunii ar fi o soluţie pentru schimbările climatice VIDEO

4
10 Jun 2021 04:38:31
Autor: Emanuel Neuman
Luna / FOTO Shutterstock
Luna / FOTO Shutterstock

Louis Gohmert, un reprezentant republican din Texas, a întrebat un oficial al guvernului american dacă schimbarea orbitei Lunii în jurul Pământului ori a orbitei Pământului în jurul soarelui ar putea reprezentat o soluţie pentru schimbările climatice.

Scena a avut loc în cadrul unei audieri a unui comitet a Camerei Reprezentanţilor. Alesul republican nici măcar nu discuta cu cineva de la NASA ori de la Pentagon, ci cu un oficial din conducerea Serviciului Naţional Forestier al Statelor Unite.
 
„Înţeleg din declaraţii (...) că vreţi foarte mult să lucraţi în probleme care ţin de schimbările climatice”, a început Gohmert, care a ţinut să adauge că un director al NASA din trecut i-a spus cândva că orbitele Lunii şi ale Pământului se schimbă, conform The Guardian.
 
„Ştim că avem foarte multe erupţii solare, aşa că...poate face ceva Serviciului Naţional Forestier ori Biroul pentru Administrarea Teritoriului pentru a schimba orbita Lunii ori orbita Pământului în jurul soarelui? În mod evident, un astfel de lucru ar avea efecte profunde asupra climatului”, a continuat Gohmert.
 
Oficialul a spus că trebuie să se informeze suplimentar pentru a-i putea răspunde.
 
„Dacă vă daţi seama cum am putea face schimbarea, mi-ar plăcea să ştiu”, a adăugat Gohmert.
 
Mai multe voci din media americană au sugerat că Gohmert ar încerca să sugereze că schimbarea climatică este un fenomen natural, cauzat de schimbările în orbita corpurilor cereşti, aşa că n-ar trebui să există măsuri de contracarare pentru că sunt oricum lipsite de şanse.
 
În urmă cu trei ani, un republican din Alabama, Mo Brooks, şi-a exprimat la rândul său teoriile chestionabile cu privire la creşterea nivelului mării. Mai exact, Brooks spunea că eroziunea pământului joacă un rol semnificativ în creşterea acestui nivel, alesul american considerând că stâncile prăbuşite în mare contribuie îngrijorător la accentuarea acestui fenomen.
 
„De fiecare dată când ai sol sau pietre sau orice ar fi depozitate în mări, asta duce la ridicarea nivelului mării, pentru că acum ai mai puţin spaţiu în oceane, având în vedere că fundul se ridică”, spunea Brooks în 2018.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Noah Scînteia@Vancouver.ca
10.06.2021, 05:38:55

Republicanii sunt dumd... ca Trump...

+3 (3 voturi)
Domnul Doctor
10.06.2021, 09:37:25

Au si ei prostii lor, nu doar noi. Totusi, nivelele atinse de Veorica si Andrusca nu pot fi egalate prea curand nici macar de tari din Africa.

+2 (2 voturi)
Marcel Cristea
10.06.2021, 06:09:39

It was a rhetorical question, a put on.

-7 (7 voturi)
gyll
10.06.2021, 06:16:02

Ăștia da parlamentari, zici că sunt Dancilii noștrii.

+7 (7 voturi)
Modifică Setările