Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Secretele avionului prezidenţial Air Force One. De ce o oră de zbor costă cât o vilă

6
14 May 2021 09:52:19
Autor: Click! pentru femei
Air Force One, avionul prezidenţial FOTO Shutterstock
Air Force One, avionul prezidenţial FOTO Shutterstock

Avionul Air Force One este un simbol prezidenţial în SUA la fel de important precum Casa Albă. Aeronava are misiunea de a-l transporta în siguranţă peste tot prin lume pe preşedintele SUA, atât în perioadele de pace, cât şi în cele de război. Iată câteva lucruri inedite despre Air Force One.

Aeronavele militare au început să fie folosite pentru transportul preşedintelui Statelor Unite ale Americe în 1943. Astfel, un avion modelul C-87 Liberator Express a fost reconfigurat pentru transportul preşedintelui, dar propunerea a fost respinsă de către Serviciul Secret. Ulterior, modelul C-54 Skymaster a fost modificat în acest scop. S-a numit Sacred Cow (Vaca sfântă – n.r.) şi l-a transportat pe preşedintele Franklin D. Roosevelt la Conferinţa de la Ialta, în 1945. A fost utilizat încă doi ani de preşedintele Harry S. Truman.

Indicativul de apel prin radar Air Force One a apărut după un incident din 1953, care a implicat o aeronavă care îl transporta pe preşedintele Dwight D. Eisenhower. Aeronava, numită Columbine II, a intrat în acelaşi spaţiu aerian cu un avion de linie, care utiliza acelaşi indicativ de apel prin radar. De atunci, avioanele care transportă preşedinţii SUA se numesc Air Force One. 

Află aici ce „ascunde“ aeronava de 3 niveluri şi 4.000 de metri pătraţi, cum poate sta în aer la nesfârşit şi de ce o oră de zbor costă cât o vilă. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Dr. No
14.05.2021, 10:35:35

Oare in avion se poate urca pe niste scari rulante ? Nu de alta dar nu cumva presedintele fraudulos sa-si rupa iarasi dintii in vreo treapta.

-5 (11 voturi)
gigione delaDJ
14.05.2021, 11:34:37

haios titlu...costă cît o vilă....vila e etalonul bunăstării în ţara caprelor cu coada în sus...vila...ehe...de care vilă? Doar parter şi mai întinsă? Cu etaj? Poate cu turnuleţe?

-5 (9 voturi)
Æ Replicant
14.05.2021, 22:23:04

un rus ii pasa de aeronava USA cel mai bun banc LOL Dr. No mai ai dinastea la tine in Urali ? hai mai spune esti cel mai bun banc rusesc pana acuma / ca mocioflex si alti moskoviti ratati :)

+3 (3 voturi)
Æ Replicant
14.05.2021, 22:24:09

gigione delaDJ alt habarneut parca esti versiunea roma a lui soaoasca doar ca tu esti identic rus :)

+5 (5 voturi)
Dem Cristi
14.05.2021, 12:08:05

Ib filmul airforce one cu Harrison Ford e aratata o capsula speciala in care poate intra o singura persoana, presedintele desigur si care rezista la explozii si poate ateriza sau ameriza in siguranta cu parasuta in caz de exista un atac cu rachete sau o explozie la bordul aeronavei.

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările