Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Statele Unite acuză cinci companii chineze că sprijină armata Rusiei

1
28 Jun 2022 20:57:13
Autor: News.ro
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Administraţia Biden a anunţat, marţi, că a adăugat treizeci şi şase de companii pe lista neagră comercială, acuzând cinci companii chineze că sprijină baza industrială militară şi de apărare a Rusiei, în urma invaziei lansate de Moscova în Ucraina, relatează Reuters.

”Acţiunea de astăzi (n.r. marţi) trimite un mesaj puternic entităţilor şi indivizilor de pe tot globul că, dacă vor să sprijine Rusia, Statele Unite le vor izola la rândul lor”, a declarat subsecretarul deComerţ pentru Industrie şi Securitate, Alan Estevez, într-un comunicat.
 
”Nu vom ezita să acţionăm, indiferent de locul în care se află o parte, dacă aceasta încalcă legea SUA”, a spus secretarul adjunct al Comerţului pentru Administrarea Exporturilor, Thea Rozman Kendler, în acelaşi comunicat.
 
Oficialii americani au afirmat anterior că Beijingul respectă în general restricţiile, însă Guvernul SUA a promis să monitorizeze îndeaproape respectarea sancţiunilor şi să aplice riguros reglementările.
 
Statele Unite s-au alăturat aliaţilor pentru a-l pedepsi pe preşedintele rus Vladimir Putin pentru invazia lansată pe 24 februarie asupra Ucrainei, sancţionând o serie de companii şi oligarhi ruşi şi adăugându-i pe alţii pe lista neagră comercială.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Russians, go home
29.06.2022, 12:19:53

Doar 5 companii ????? Toata China il sprijina pe Putin ! La fel ca si India, Brazilia, Siria, Iran, Ungaria, Serbia, Grecia, Israel, Nicaragua, si multe alte state care profita de situatie si cumpara gaz la jumat de pret.

Modifică Setările