Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Statele Unite: un preot care a dat împărtăşanie şi a strâns mâna cu sute de credincioşi a fost depistat cu coronavirus

14
10 Mar 2020 20:10:09
Autor: Ion Gaidau
Biserica Episcopală Christ Church din Georgetown FOTO CNN
Biserica Episcopală Christ Church din Georgetown FOTO CNN

Sute de credincioşi care au frecventat în ultimele două săptămâni Christ Church din cartierul Georgetown din Washington DC au primit ordin să se autoizoleze după ce rectorul bisericii a fost diagnosticat cu coronavirusul Covid-19.

Reverendul Timothy Cole este primul purtător de Covid-19 depistat în Washington DC.

Organistul bisericii a fost la rândul lui diagnosticat luni ca fiind contaminat cu noul coronavirus.

Această descoperire a pus în alertă autorităţile, în condiţiile în care preotul a dat împărtăşanie şi a strâns mâna cu sute de credincioşi în ultimele două săptămâni, scrie CNN.

În acest context, Departamentul local de Sănătate le-a recomandat tuturor persoanelor care au intrat în contact cu preotul începând cu 24 februarie să se autoizolele în propriile case pentru 14 zile.

Cel puţin 550 de persoane au participat la ultimele patru slujbe oficiate de Timothy Cole. Acum autorităţile se aşteaptă să găsească cazuri de infectare cu Covid-19 în rândul lor.

Cazuri similare de transmitere a coronavirusului prin intermediul bisericii au au fost semnalate în Coreea de Sud şi Franţa.

Primăria oraşului Seul a depus o plângere pentru omucidere împotriva liderilor Bisericii Shincheonji a lui Iisus, acuzând această mişcare religioasă că nu a cooperat cu autorităţile în eforturile de contracarare a epidemiei de Covid-19 în Coreea de Sud. Răspândirea noului coronavirus în rândul membrilor Shincheonji a început de la o femeie în vârstă de 61 de ani identificată drept „Pacientul 31“. Ea a manifestat primele simptome la 10 februarie şi a asistat la cel puţin patru slujbe, în oraşul Daegu, înainte de a fi diagosticată oficial ca fiind purtătoare de Covid-19. Doisprezece lideri ai Shincheonji, printre care şi fondatorul cultului, Lee Man-hee, sunt vizaţi de plângerea depusă de Primăria Seulului. Ei sunt acuzaţi de omucidere şi încălcarea legilor privind controlul bolilor infecţioase. „Nu au luat nicio măsură pentru a-şi încuraja membrii să coopereze în mod activ cu autorităţile sanitare în scopul împiedicării propagării Covid-19“, afirmă Primăria Seului într-un comunicat preluat de AFP. Lee Man-hee şi-a prezentat scuze pentru răspândirea noului coronavirus în rândul fidelilor săi.

Statele Unite înregistrau marţi 773 de cazuri de contaminre cu coronavirus, dintre care 28 fatale.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

14 Comentarii

Index 4.2
10.03.2020, 20:12:33

Asta e votant conservator de a lu Popa Pence si a Guzganului Rozaliu natarau!

0 (2 voturi)
geek-a-contra
10.03.2020, 20:33:30

inca unul care a zis ca doamne doamne il va feri de virus. a dat mina cu sute de enoriasi, care la rindul lor au familii, si ei si familiile lor au prieteni, si cu totii au umblat prin magazine, au intrat in contact cu colegi de birou sau de scoala, etc, etc... viata a cite mii de oameni este jucata la ruleta fiindca un imbecil si-a zis ca el are mai multe....?

0 (2 voturi)
Nelu Milogu
10.03.2020, 20:35:08

Vai de mine Dar BOR zicea ca rugaciunea e necontagiasa. Pina si Becali zicea ca citirea Evangheliei te curata de virusi. Incredibil Nu-mi vine sa cred.

-2 (2 voturi)
Viteaz
10.03.2020, 20:35:55

"Statele Unite: un preot care a dat împărtăşanie şi a strâns mâna cu sute de credincioşi a fost depistat cu coronavirus" "Reverendul Timothy Cole este primul purtător de Covid-19 depistat în Washington DC." Nu mai minti ba ! Daca nu stii care e diferenta intre preot si reverenzi sectari da cu capu de o carte ca ajuta.

-2 (4 voturi)
Viteaz
10.03.2020, 20:40:15

Acum vine domnu de Nord sa ne explice ce inteligenti sunt pocaitii americani ! Si toti din romania care le platesc cotizatiile .

Vezi toate comentariile (14)

Modifică Setările