Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Statele Unite au simulat un răspuns la un posibil atac nuclear al Rusiei în Europa

44
22 Feb 2020 17:31:46
Autor: Ion Gaidau
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Statele Unite au simulat în cursul acestei săptămâni un atac nuclear împotriva Rusiei, ca represalii la un atac similar şi la un nivel limitat al Rusiei împotriva Europei.

Potrivit publicaţiei National Defense, preluată de Agerpres în pagina electronică, secretarul american al Apărării, Mark Esper, a participat zilele trecute la un „mini exerciţiu“ privind simularea unui atac nuclear al Statelor Unite împotriva Rusiei, ca represalii la un atac nuclear la un nivel limitat al Rusiei împotriva Europei.

„Am fost atacaţi cu o ogivă nucleară cu putere redusă, iar pe parcursul exerciţiului am simulat răspunsul cu o armă nucleară“, a declarat un oficial de la Pentagon, precizând că atacul imaginar rusesc a vizat o ţintă NATO. El nu a precizat obiectivul rusesc vizat de răspunsul american.

Exerciţiul a avut loc la Comandamentul Strategic din Nebraska, unde Esper a fost informat în legătură cu ameninţările nucleare ruse, chineze şi nord-coreene şi a discutat despre înlocuirea sistemelor învechite cu capabilităţi de generaţie viitoare, notează sursa citată.

Biroul pentru buget al Congresului american a estimat la 1.000 de miliarde de dolari suma necesară pentru modernizarea arsenalului strategic al Statelor Unite.

Sâmbătă, ministrul adjunct de Externe al Rusiei a condamnat această simulare, transmiţând Statelor Unite că „se lansează într-un joc extrem de periculos“.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

44 Comentarii

_Turbatu_
22.02.2020, 18:06:06

Asta e f bine. Chiar ma bucur. Se stie ca rusnache vrea sa iradieze Europa cu bombardeaua nucleara. Trebuie aduse niste nucleare si prin Romania ca sa avem cu ce da in ei.

-4 (18 voturi)
Smeritu Pahomie
22.02.2020, 18:18:54

Numai niste minti bolnave pot "elabora" asa scenarii fantastice din lipsa de ocupatie......si taiat frunze la caini.

-4 (20 voturi)
_wakki m
22.02.2020, 18:38:57

prima minte bolnavă a fost a lui putler el a fost cel care a scornit-o pe asta cu escaladare pentru dezescaladare mentalitate tipică de golan de cartier, care se merge pe ideea că numai el e mare și tare la barosăneală iar ceilalți sunt lași

+1 (21 voturi)
geek-a-contra
22.02.2020, 18:22:02

kk mk, mere acre rusia face exact acelasi tip de simulari, fiindca altfel nu ar sti ce este de facut in caz de. singura diferent este ca sua anunta, parte a obligatiilor impuse de democratie si controlul institutiilor civile asupra celor militare, in timp ce rusia baga la strogiy sekret...

+5 (9 voturi)
DoaroOpinie!
22.02.2020, 18:47:43

UE ar trebui sa simuleze eliminarea bazelor Nato din Europa, apoi sa implementeze urgent simularea in practica!

-6 (10 voturi)

Vezi toate comentariile (44)