Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

SUA alegeri 2020. Aproape jumătate din alegătorii din 2016 au votat deja

9
28 Oct 2020 11:47:27
Autor: Viorica Marin
Americanii stau la cozi pentru a vota
Americanii stau la cozi pentru a vota

Aproape 70 de milioane de americani au votat deja, prin poştă sau anticipat (în persoană) – aproape jumătate din totalul celor care au participat la alegerile din 2016, câştigate de Trump. Alegerile prezidenţiale sunt programate pe 3 noiembrie, alegeri în care preşedintele republican Donald Trump se confruntă cu democratul Joe Biden.

Peste 70 de milioane de americani au votat deja în alegerile prezidenţiale din SUA, adică mai mult decât dublul participării totale la vot la alegerile precedente din 2016, relevă o statistică publicată marţi de US Elections Project, preluată de Reuters.
 
Votul anticipat masiv indică nu numai interesul americanilor pentru prezidenţialele din acest an dar şi teama crescândă de coronavirus, ceea ce-i determină să profite de şanse de a vota anticipat, evitând aglomerările din ziua alegerilor. Iar potrivit sondajelor Universităţii Florida, democraţii sunt cei care profită mai mult votul anticipat decât republicanii preşedintelui Trump, reflectând şi atitudinea diametral opună a celor doi candidaţi faţă de pandemia de Covid-19.
 
Democraţii au un avantaj semnificativ la votul anticipat, evitat acum de republicani pe fondul atacurilor repetate şi neîntemeiate ale lui Trump în sensul că acest sistem de vot încurajează frauda.
 
Per total, democraţii au un avantaj de 2 la 1 la votul anticipat, dar în ultimele săptămâni republicanii au recuperat, conform datelor colectate de US Elections Project, coordonat de profesorul Michael McDonald de la Universitatea Florida.
 
Potrivit acestuia, participarea finală la vot ar putea ajunge la cifra record de 150 de milioane, sau 65% din potenţialii alegători, adică cea mai ridicată din 1908. 
 
În Statele Unite , săptămâna trecută, numărul cazurilor noi de infectări cu Covid-19 a fost de pete 70 de mii, în media/zi - un record de la izbucnirea pandemiei şi o creştere de circa 40% faţă de media săptămânilor anterioare, relatează NYT.
 
Trump le cere americanilor care au votat să-şi schimbe votul 
 
 Donald Trump revine pe Twitter cu o nouă postare, prin care le cere celor care au mers deja la vot să-şi schimbe opţiunea. Preşedintele SUA a scris că imediat după a doua dezbatere privind alegerile din SUA, oamenii au căutat masiv pe Google: ”Pot să-mi schimb votul?” 
 
Potrivit postării lui Donald Trump, întrebarea cu privire la schimbarea votului ar fi fost în trending pe Google şi ar fi generat sute de mii de căutări. Răspunsul a venit prompt chiar de la preşedintele SUA, care a îndemnat alegătorii care şi-au manifestat deja opţiunea să meargă să-şi schimbe votul şi să voteze în favoarea lui. 
 
 
Trump face campanie în trei state cheie. Biden transmite un mesaj de unitate
 
Preşedintele Donald Trump a organizat mitinguri în trei state pe care le-a câştigat în alegeri din 2016 - Michigan, Wisconsin şi Nebraska - în speranţa că alegătorii cred încă că este candidatul cel mai potrivit pentru a lupta pentru producţia şi agricultura americană - două domenii de mare importanţă în Midwest .
 
Trump le-a spus susţinătorilor din Michigan că alegerile din 3 noiembrie sunt „o chestiune de supravieţuire economică” pentru acest stat care găzduieşte industria auto din SUA. El a susţinut că Biden a sprijinit politicile care afectează industria auto şi industria prelucrătoare, în timp ce el a construit o economie în plină expansiune înainte de pandemie.
 
Donald Trump a călătorit apoi în Wisconsin, un alt stat pe care l-a câştigat cu o marjă restrânsă în 2016. Sondajele de dinaintea scrutinului îl arată în prezent pe Biden câştigător în acest stat.
 
Ultimul miting al preşedintelui american a fost în Nebraska, stat pe care l-a câştigat cu uşurinţă în 2016.
 
Toate cele trei state care vor avea un rol cheie pentru obţinerea majorităţii în Colegiul Electoral, pentru câştigarea Casei Albe.
 
Candidatul lui Trump, Joe Biden, şi-a dus campania în Georgia, stat pe care Trump l-a câştigat cu o marjă largă în 2016. Georgia nu a mai votat pentru candidatul democraţilor la preşedinţie din 1992, dar este în joc în acest an, potrivit sondajelor de opinie.
 
La un miting aici, Joe Biden a spus că, dacă va câştiga, va „munci la fel de mult pentru cei care nu mă susţin ca şi pentru cei care o susţin”.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Navrapascu Vasile
28.10.2020, 12:34:39

In Filadelfia inca un cetatean de culoare neagra a fost impuscat de politisti albi chear in ochii mamei acestuia...toata noapte au fost revoltari iar orasul a fost jefuit...

-9 (9 voturi)
Index 4.2.2
28.10.2020, 18:57:29

Ce vrei , albii nationalisti au primit unda verde de la seful Cel Mare de la Comitetul Central, de la Fuzganul Rozaliu Cuckservator!Da nu-i asa ca tot mortul e de vina si de data asta?

+7 (7 voturi)
Index 4.2.2
28.10.2020, 18:55:48

Daca Bubosu Rozaliu mai sterpeleste alegerile inca o data, Statele democratice se vor separa, fiind satule sa subventioneze pe cele republicane Sarace. In scurt, republicanii vor sa conduca pe banii democratilor, ceea ce e o mare golanie!

+9 (9 voturi)
Ncita Co
28.10.2020, 20:08:12

Sper să înțeleagă că o dată ce vine Biden sau următorul democrat după Biden, statele republicane vor fi în budă rău de tot. La fel cum folosește trumpulache ajutorul federal, așa îl vor folosi și președinții democrați. Problema statelor republicane este că nu-i mai crede nimeni când le vor da lacrimile de crocodili. NIMENI.

+6 (6 voturi)
President Elect Spaima Vitelor
28.10.2020, 20:42:06

Familia Biden- Cartelurile Mexicane. Tocmai au fost publicate afacerile vice-presedintelui Biden cu familii mafiote mexicane care i-au cerut sprijinul pt castigarea suprematiei. Nici Obama nu este strain de treaba asta, Obama a semnat ordinul prin care FBI a furnizat arme cartelurilor mexicane, denumit de FBI Operatiunea Fast and Furios.

-10 (10 voturi)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările