Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

SUA ameninţă că vor exista consecinţe pentru Moscova dacă Navalnîi moare

16
19 Apr 2021 01:00:22
Autor: Emanuel Neuman
SUA ameninţă că vor exista consecinţe pentru Moscova dacă Navalnîi moare / FOTO Shutterstock
SUA ameninţă că vor exista consecinţe pentru Moscova dacă Navalnîi moare / FOTO Shutterstock

Administraţia Biden a avertizat, duminică, că Rusia va suporta anumite „consecinţe” dacă  Aleksei Navalnîi, a cărui stare de sănătate s-a deteriorat de când se află în închisoare, va muri.

„În ceea ce priveşte măsurile specifice pe care le vom lua, studiem diferite tipuri de costuri pe care le vom impune, şi nu le voi dezvălui public în acest stadiu dar am indicat că vor exista consecinţe dacă dl Navalnîi moare”, a declarat Jake Sullivan, consilier pentru securitate naţională al lui Joe Biden, într-o intervenţie la CNN.

„Ne-am aliat într-un prim moment cu Uniunea Europeană şi cu numeroase democraţii din lume care ne împărtăşesc opinia pentru a impune sancţiuni drept răspuns la ceea ce guvernul rus i-a făcut lui Navalnîi, drept răspuns la utilizarea unei arme chimice împotriva lui, ceea ce este contrar legilor internaţionale”, a explicat Jake Sullivan.

„În al doilea rând, am informat guvernul rus că ceea ce i se va întâmpla dlui Navalnîi, pe care l-au încarcerat, va fi responsabilitatea lor şi că vor fi traşi la răspundere de comunitatea internaţională”, a adăugat el.

Sâmbătă, Joe Biden a declarat că soarta lui Aleksei Navalnîi este „total nedreaptă”, în cadrul unor scurte declaraţii de presă.

Jake Sullivan nu a spus dacă planul de organizare a unui summit între Vladimir Putin şi Joe Biden va fi anulat în cazul în care Aleksei Navalnîi va deceda.

Declaraţiile vin în contextul în care medici apropiaţi de Aleksei Navalnîi au cerut să li se permită să îl vadă în închioare pe opozantul rus. Acesta este bolnav şi în greva foamei, iar medicii spun că poate suferi oricând stop cardiac.

Duminică, Ambasadorul Rusiei în Marea Britanie, Andrei Kelin, a declarat pentru BBC că opozantul Alexei Navalnîi nu este în pericol să moară în închisoare.

Alexei Navalnîi a anunţat la sfârşitul lunii martie că încetează să accepte hrana şi începe greva foamei în semn de protest faţă de condiţiile de detenţie. Acesta acuză administraţia penitenciarului că-i refuză accesul la un medic.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

16 Comentarii

Noah_Scanteia
19.04.2021, 01:54:05

Sanctiuni... rusii astia salbatici trebuie izolati ca niste animale periculoase...

-1 (7 voturi)
Ovidiu Olariu
19.04.2021, 04:06:52

Consilierul pentru securitate naţională al lui Joe Biden, Jake Sullivan, a declarat cā "vor exista consecinţe dacă dl Navalnîi moare”. Pe cale de consecintā, Andrei Kelin, ambasadorul Rusiei în Marea Britanie, a declarat că Alexei Navalnîi "nu este în pericol să moară în închisoare". Dupā experienta din ultimii ani, vizavi de modul in care reactioneazā Rusia in cazul Navalnîi si, in general, in problema drepturilor si libertātilor cetātenesti, ne putem intreba, pe bunā dreptate, dacā s-a schimbat ceva in modul de gandire al ambasadorilor lui Stalin sau Brejnev si ambasadorii lui Putin ? Raspunsul este clar: in mod sigur, nimic ! Atat ambasadorii URSS, cât si cei ai Rusiei au acelasi mod de a gandi, aceeasi mentalitate si acelasi comportament ! Mai exact, concluzia este cā, in ambele perioade istorice, avem de a face cu niste personaje similare, de bolsevici, de reprezentanti si trimisi personali in strainatate ai unor dictatori ! Iatā, pentru exemplificare, cât de "elegant" s-a exprimat Andrei Kelin, ambasadorul Rusiei în Marea Britanie: "domnul Navalnîi se comportă ca un huligan şi încearcă să încalce fiecare regulă stabilită” ! Care este "regula stabilită" de regimul lui Putin? Este identicā cu regulile stabilite de "marele conducator" al poporului sovietic, tovarasul Stalin: este regula pumnului in gurā, inchisoarea, deportarea in Siberia sau in alte locuri similare, in care conditiile de supravietuire sunt sub semnul intrebārii ! Singura schimbare in modul de vorbire a ambasadorului de astāzi este inlocuirea cuvantului "tovarās" cu "domn" ! In rest, omul rus, ca si cel sovietic, parcurge acelasi drum, este confruntat cu aceeasi atitudine, cu aceeasi manipulare si cu acelasi dispret fatā de oameni si fata de drepturile omului ! Si, totusi, iatā cā trimisul de astāzi al Moscovei in Marea Britanie este incercat de profunde "sentimente umanitare", de momente de empatie. Domnul ambasador Kelin afirmā: “Bineînţeles că (Navalnîi) nu va fi lăsat să moară în închisoare" ! Aceastā afirmatie parsivā este fācutā in situatia in care se cunoaste regimul de izolare la care este supus disidentul rus si conditiile de detentie din Colonia penitenciară de la Pokrov, despre care se spune cā este "una dintre cele mai dure" din Rusia. Rusia lui Putin afirmā -si sperā sa fie crezutā- cā militeazā pentru democratie, pentru o bunā colaborare internationalā. La fel gandeau si ambasadorii sovieto-rusi dintre anii 1918-1990 ! Navalnîi, in schimb, si toti disidentii, toti aceia care gandesc altfel decât Putin si decât gasca, de la Kremlin, care il inconjoarā pe cel mai nou "tar" rus, au o singurā perspectivā sigurā, un singur viitor "democratic": Siberia sau inchisori similare celei de la Pokrov !

+5 (13 voturi)
Tarnita
19.04.2021, 02:08:10

Navalnii e un tradator american al Rusiei . Deci va trai mai rau ca la Guantanamo .

0 (4 voturi)
Tarnita
19.04.2021, 02:13:25

Ce sanctiuni poate SUA sa puna Rusiei ? Doar sa mai ceara unor sluji esteuropene sa expulzeze Rusi . Sau pe ciorditorii esteuropeni sa ciordeasca Moldova .

+1 (5 voturi)
Tarnita
19.04.2021, 02:21:18

Da bai neomarxisti americani ! Voi v-ati pus intrebarea ce consecinte asupra publicului au aceste manifestari e tip satanic impotriva Rusiei ? Adica asa de curiozitate de exemplu publicul din Romania cam cum va percepe ? Ca sa gasiti niste politicieni care sa fie sluji executante e simplu . Dar cu ce consecinte asupra publicului ? Cam ce cred cehii despre sluji dupa ce au anulat vaccinul Sputnik si sunt lasati sa moara de Covid , ca sa satisfaca stapanii ?

+1 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (16)

Modifică Setările