Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

SUA analizează cazuri noi de efecte adverse grave la persoane vaccinate împotriva Covid-19 cu vaccinul Johnson&Johnson

1
20 Apr 2021 06:12:06
Autor: News.ro
Imagine/Shutterstock
Imagine/Shutterstock

Statele Unite analizează cazuri de efecte adverse grave la persoane vaccinate împotriva Covid-19 cu vaccinul J&J, altele decât cele pentru care a suspendat temporar imunizările, a declarat luni un oficial din domeniul sănătăţii publice.

Autorităţile de reglementare din domeniul sănătăţii din SUA au solicitat săptămâna trecută suspendarea temporară a administrării vaccinului J&J, din cauza informaţiilor privind formarea unor  cheaguri de sânge la nivel cerebral, la şase femei cu vârste de sub 50 de ani, între cele aproximativ 7 milioane de persoane vaccinate cu acest ser în Statele Unite.
 
”Suntem încurajaţi că nu a fost un număr copleşitor de cazuri, dar căutăm şi vedem ce se întâmplă”, a declarat directorul Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), Rochelle Walensky, în cadrul unui briefing de presă susţinut luni.
 
Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA monitorizează baza de date a guvernului SUA pentru rapoarte suplimentare despre efectele secundare, a adăugat ea.
 
Walensky nu a furnizat niciun detaliu cu privire la natura efectelor secundare suplimentare.
 
O comisie consultativă a CDC se reuneşte vineri pentru a analiza datele despre efectele secundare severe şi va face o recomandare dacă Statele Unite ar trebui să reia utilizarea vaccinului J&J.
 
Experţii în sănătate publică anticipează reluarea vaccinărilor cu acest vaccin, dar numai după ce furnizorii de servicii de asistenţă medicală primesc îndrumări clare privind modul de recunoaştere şi tratare a cheagurilor de sânge care pot apărea ca un efect secundar rar al vaccinului.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

gyll
20.04.2021, 06:59:39

În Rusia și China totul este în regulă?

Modifică Setările