Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

SUA confiscă de vineri şi până la 10 august exporturile de ”ventilatoare”, măşti şi mănuşi

5
9 Apr 2020 17:16:22
Autor: News.ro
Măştile sunt la mare căutare în toată lumea pd fondul pandemiei covid-19
Măştile sunt la mare căutare în toată lumea pd fondul pandemiei covid-19

Statele Unite urmează să confişte anumite echipamente de protecţie medicală exportate pentru stabili dacă le menţine în ţară, în lupta împotriva răspândirii noului coronavirus, au anunţat agenţii federale americane, relatează Reuters.

Serviciul Vămilor şi Protecţiei frontierei (CBP) şi Agenţia federală a gestionării ajutoarelor (FEMA) au anunţat miercuri, într-un comunicat comun, că blochează exportul aparatelor medicale de respiraţie artificială, măştilor chirurgicale şi mănuşilor chirurgicale.
 
FEMA urmează să stabilească dacă aceste echipamente vor fi trimise să fie utilizate în Statele Unite, să fie cumpărate de Guvernul american sau exportate.
 
Donald Trump a ordonat vinerea trecută administraţiei sale să folosească toate mijloacele legale necesare pentru a menţine în Statele Unite furnituri medicale foarte căutate în întreaga lume din cauza pandemiei noului coronavirus - mai ales măştile de tip N95.
 
 Locatarul Casei Albe a luat această hotărâre în contextul în care guvernatori, primari şi medici din ţară trag un semnal de alarmă - de mai multe săptămâni - cu privire la o penurie de material de protecţie a personalului medical şi lucrătorilor din prima linie în lupta împotriva covid-19.
 
Firma americană 3M - unul dintre principalii producători mondiali de măşti - a anunţat lunică a încheiat un acord cu administraţia Trump, prin care să poată exporta în continuare măşti în Canada şi în ţările din America Latină, în pofida noilor restricţii.
 
3M a anunţat că, în caz contrar, se teme de ”repercusiuni umane”.
 
Potrivit unui proiect în vederea unei reglementări la nivel federal, publicat online, măsurile FEMA privind confiscarea şi validarea exporturilor urmeazăsă intre în vigoare de vineri şi până la 10 august.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

AdrianGrecu
9.04.2020, 17:27:00

asta nu era apucatura comunista? e te te la ei de democrati

+2 (2 voturi)
Herr Hoher
9.04.2020, 17:27:38

Au si amerii "zmecherii" lor. Doar ca i-a prins Trampa (3M) si acuma spun si ce au supt de la ma-sa, ca de la tac-su nu intereseaza pe nimeni.

-2 (2 voturi)
Pontus Euxinus
9.04.2020, 19:21:20

"Donald Trump a ordonat vinerea trecută administraţiei sale să folosească toate mijloacele legale necesare pentru a menţine în Statele Unite furnituri medicale foarte căutate în întreaga lume din cauza pandemiei noului coronavirus - mai ales măştile de tip N95" TRUMP FOREVER ! #TRUMP2020 THE BEST AMERICAN PRESIDENT EVER GOD BLESS TRUMP! GOD BLESS USA!

-1 (3 voturi)
Nici nu stiu
9.04.2020, 20:58:22

Putin este mai bun, a vândut sau a donat ventilatoare, măşti şi mănuşi iar astăzi numărul de infectați în Rusia a crescut la 10 mii. În curând probabil vor trece la respirație manuală în lipsă de ventilatoare.

-1 (1 vot)
Ncita Co
10.04.2020, 02:30:56

Pontică, ai rămas cu prea multe lozinci făcute înainte de covid-19. sunt expirate. Joe Bide i-a luat fața urangutanului.

+1 (1 vot)